O carte aşteptată în 2011 : “Malpraxisul medical: oportunitate sau realitate?” de Raluca Mihaela Simion

dec. 30th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas va apărea volumul “Malpraxisul medical: oportunitate sau realitate?” de Raluca Mihaela Simion.

„Fără nici un fel de exagerări, lucrarea Ralucăi Simion poate fi considerată cel mai complet eseu din literatura de specialitate în materie de malpraxis medical, cu noutăţi care ar putea viza o legislaţie ulterioară; un sincretism reuşit între medicină şi drept, un curaj deosebit în a evita eufemismele şi o abordare realistă, pe alocuri dură, cu privire la casta atât de protejată a medicilor. Cum erorile şi greşelile pot fi evitate prin cunoaştere şi cum numai aceasta ne poate face mai tari şi invulnerabili, consider că lucrarea ar trebui citită de orice medic, indiferent de specialitate, şi de orice jurist, fie el magistrat sau avocat. Spre a fi înţeleasă, ar mai fi necesar un îndemn: dacă Arthur Schopenhauer spunea despre cartea lui de căpătâi că trebuie citită de două ori, şi prima dată cu atenţie, eu aş spune că lucrarea Ralucăi Simion trebuie citită de mai multe ori, şi de fiecare dată cu atenţie sporită.” (prof. dr. Teodor CIORNIA)

„…O valoroasă contribuţie la dezvoltarea ştiinţei dreptului medical, o valoroasă realizare în domeniu, cu un bogat conţinut ştiinţific şi cu o evidentă concepţie originală.” (prof. dr. Tudorel TOADER, judecător la Curtea Constituţională, decan al Facultăţii de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi)

Raluca Mihaela Simion (n. Iaşi, 10.10.1976) profesează ca avocat în Bucureşti, pe specializările drept penal şi drept medical. Deşi de formaţie juridică, absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, autoarea a finalizat în cadrul aceleiaşi universităţi studii masterale în administrarea afacerilor internaţionale, precum şi, în cadrul U.M.F. „Gr. T. Popa”, studii doctorale cu specializarea în medicină legală, obţinând titlul de doctor în medicină. Este membră a Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal şi cadru didactic universitar. După apariţia mai multor articole şi eseuri în publicaţii naţionale de profil juridic, “Malpraxisul medical: oportunitate sau realitate?” reprezintă încununarea activităţii de cercetare doctorală a autoarei, pasionată de domeniu.

Număr de vizualizări :1762


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro