Lansare de audiobook: Ion Lucian citeşte “Aventurile baronului Munchhausen”

dec. 11th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 12 decembrie 2010, ora 11:30, la Biblioteca Centrală Universitară, Galeria “Galateca” (str. C.A. Rosetti 2-6, Bucureşti) are loc lansarea audiobookului “Aventurile baronului Munchhausen” de Gottfried August Bürger, apărut în colecţia Humanitas Junior a editurii Humanitas, în traducerea lui Barbu Cioculescu şi în lectura lui Ion Lucian. La eveniment vor vorbi: Barbu Cioculescu şi Ion Lucian.

Gottfried August Bürger a rămas în istoria literaturii mai ales prin baladele romantice de inspiraţie populară (cea mai cunoscută fiind “Lenore”, 1773) şi poveştile baronului Munchausen, care au beneficiat de o largă răspândire prin intermediul traducerilor. Bürger a scris pentru “Musenalmanach”, a tradus din Homer şi Shakespeare şi a predat estetica la universitatea din Gottingen. Maniera neconvenţională în care a abordat poezia i-a atras numeroase critici din partea lui Schiller.

Număr de vizualizări :1526


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro