Festivalului internaţional „MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC“, a VI-a ediţie

dec. 7th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 13-18 decembrie 2010, în Bucureşti şi în Craiova va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului internaţional „MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC“, unul dintre evenimentele muzicale de referinţă şi de tradiţie din peisajul muzical românesc, apreciat totodată şi pe plan internaţional pentru valoarea programelor sale de concert. Pe 8 decembrie 2010, ora 12:30, în Aula Palatului Cantacuzino (Calea Victoriei 141, Bucureşti) are loc o conferinţă de presă prilejuită de această manifestare culturală.

Festivalul „MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC“ din acest an este organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Secțiunea Națională Română a Societății Internaționale de Muzică Contemporană (SNR-SIMC). Co-organizator: Universitatea Națională de Muzică din București.

Având ca generic permanent “Puncte cardinal”, Festivalul Secțiunii române de muzică contemporană pune un accent deosebit, în această ediție, pe promovarea muzicii românești, în contextul aniversării, în 2010, a 90 de ani de la înființarea Societăţii Compozitorilor Români, în cadrul căreia funcționează SNR-SIMC. Programul este conceput, totodată, și în ideea raportării componisticii românești la valorile muzicale din lumea de azi, la ceea ce e nou în domeniul limbajelor și experiențelor muzicale contemporane.

Ediția a VI-a include pentru prima oară în programul său și un concert simfonic, în sala Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova, cu lucrări exclusiv românești.

Vor fi prezente la București cu acest prilej importante personalități componistice și interpretative din diferite țări: Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Franța, Letonia, Israel, Austria.

Programul Festivalului din decembrie cuprinde concerte camerale, recitaluri, spectacole de operă și experimentale, într-o paletă largă de stiluri și concepte estetice, caracteristice muzicii de azi.

Aula Palatului Cantacuzino, sala „George Enescu“ și Studioul de Operă ale Universității Naționale de Muzică din București, sala Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova vor fi gazde primitoare, la mijloc de decembrie, pentru muzicieni și pentru melomani. Va fi, cu siguranță, o sărbătoare a Muzicii.

Parteneri Media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, revista Actualitatea Muzicală, Institutul de Memorie Culturală – cIMec.ro, No 14 Plus Minus, CONTEMPORANIA și Buletinul informativ în limba engleză al SNR-SIMC, Contemporary Music – Romanian Newsletter. Parteneri: Muzeul Național „George Enescu“, Asociația Română a Femeilor în Artă (ARFA), Uniunea Compozitorilor din Bulgaria, Centrul Cultural al Republicii Ungare Bucureşti, AKKU (Ungaria).

Număr de vizualizări :1261


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro