Festival de colinde „O, ce veste minunată!”

dec. 10th, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 11 decembrie 2010, ora 10:00, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” (str. Pache Protopopescu nr. 62, Bucureşti) are loc finala festivalului de colinde „O, ce veste minunată!”, organizat de Primăria Sectorului 2.

La finalul competiţiei, ca dovadă a aprecierii timbrului vocal şi repertoriului susţinut, primarul Neculai Onţanu va premia cele mai talentate grupuri de colindători, suma totală a cadourilor pregătite fiind în jur de 100.000 lei (1 miliard lei vechi).

Fiecare copil câştigător în parte, precum şi profesorul îndrumător, vor  primi următoarele premii:

PREMIUL I  – Multifuncţional Deskjet HP

PREMIUL II  – Radio CD USB Portabil Eboda

PREMIUL III  – Ramă foto digitală Hama

MENŢIUNE  – Set de Cd-uri cu colinde româneşti şi internaţionale.

La ediţia din acest an s-au înscris 28 de formaţii vocale şi 19 solişti, împărţiţi pe trei categorii de vârstă (clasele I-IV, clasele V-VIII şi clasele IX-XII).

Primăria Sectorului 2 a făcut o tradiţie din organizarea acestui eveniment cultural care reuneşte anual elevi de la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din sector, grupaţi în formaţii corale sau solişti vocali.

Prin intermediul muzicii, primarul Neculai Onţanu doreşte să încurajeze tinerii să participe la festival, privit ca o modalitate de a transmite mai departe obiceiurile de veacuri ale poporului român, în versurile colindelor regăsindu-se deopotrivă mulţumiri, împliniri sau speranţe în preajma Sărbătorii Naşterii Domnului.

Număr de vizualizări :1246


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro