Expoziţia de picto-colaje “Hipersemne” de Suzana Fântânariu

dec. 13th, 2010 | By | Category: Postcard

În perioada 17 decembrie 2010- 6 ianuarie 2011, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti) are loc expoziţia de picto-colaje “Hipersemne” de Suzana Fântânariu. Vernisajul are loc la sediul ICR Bucureşti pe 17 decembrie 2010, ora 18:00. Cuvântul de deschidere îi va aparţine criticului de artă Aurelia Mocanu.

„Am început acest proiect sub semnul libertătii imaginii şi comunicării. Nu l-aş fi putut concepe sub tensiunea unei permanente cenzuri şi interpretări limitate. Surprinderea informaţiilor, semne şi hipersemne fără selecţie valorică, priorităţi, criterii sociale sau estetice, schimbarea mesajului lor prin reinterpretarea imaginilor a fost făcută prin “releul” foarte dinamic al colajului. Am reclădit din amănunte o lume alternativă, melancolică uneori, ambiguă sau o lume pietrificată, dură încremenită în imagini. Miza metafizică a acestui proiect este capacitatea de a reconstrui paradoxal o identitate a imaginii prin pierderea identitătii ei (ciclul de lucrări Identitate precară, 2000) asigurând în acelaşi timp unitatea şi percutanţa imaginii. (…)“, a scris Suzana Fântânariu.

„Gravor de anvergură, evoluând spectaculos spre ansambluri pictografic-obiectuale, Suzana Fântânariu a devenit, cu siguranță, o marcă de stil inconfundabilă, care înseamnă, în plus, pentru colectivitatea artistică românească a ultimelor trei decenii, un adevărat „sistem energetic național”. Căci artista a lăsat trasee pe harta artistică a țării într-un simbolic paralelogram de forțe. (…) Suzana Fântânariu manevrează arhitectura imaginii și scoarța ei materială cu o indiscutabilă energie epopeică (…) Labirintul de hârtie încarcată grafic și apoi colată pe care-l produce artista, străbătându-l totodată simbolic, îndreaptă spre reveriile de resuscitare perpetuă.“, a scris Aurelia Mocanu, Ziarul de duminică (25 mai 2007)

Număr de vizualizări :1254


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro