Daniel Silva Perdigao dezbate pe tema “Mateiu Caragiale şi Martinho de Brederode. Plagiat sau portret literar?”

dec. 7th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 8 decembrie 2010, ora 17:00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bdul. Dacia nr. 12, Bucureşti) are loc o nouă ediţie a Conferinţelor MNLR. Invitatul acestei ediţii, Daniel Silva Perdigao din Portugalia va susţine conferinţa pe tema “Mateiu Caragiale şi Martinho de Brederode. Plagiat sau portret literar?”. Conferinţa va fi urmată de discuţii cu publicul.

Daniel Silva Perdigão s-a născut la 17 aprilie 2010, în Portugalia. Între anii 1975 şi 1986, a fost asistent la Departamentul de Istorie al Facultăţii de Litere din Lisabona, unde a predat Istoria Antropologică şi Antropologia Socială şi Culturală. În perioada 1985 – 1993, este Lector de limbă şi literatură român la Departamentul de Lingvistică Generală şi Romanică din Facultatea de Litere din Lisabona şi director al Institutului Limbii şi Culturii Române. Între 1988 şi 1999 este Profesor Auxiliar în Departamentul de Ştiinţe Sociale – Sociologie la „Universidade Autónoma” din Lisabona unde a predat Epistemologia Ştiinţelor Sociale şi Antropologia Culturală. Între 2009 şi 2010 Lector de limbă şi cultură portugheze la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti.

A scris şi publicat numeroase articole şi recenzii în ziare săptămânale şi reviste pe teme privitoare la literatura română, la conservarea patrimoniului etnografic, şi la literatura antropologică şi istoriografie.

Număr de vizualizări :3237


One Comment to “Daniel Silva Perdigao dezbate pe tema “Mateiu Caragiale şi Martinho de Brederode. Plagiat sau portret literar?””

  1. Daniela Constantin spune:

    Mesaj catre autorul articolului de mai sus (anonim)
    Interesanta tema conferintei d-lui profesor Daniel Silva Perdigao.
    Si mai interesant faptul ca acesta a realizat atatea lucruri remarcabile, in ciuda faptului de a se fi nascut in anul 2010 (?!). Mai multa atentie la ceea ce scriem si apoi postam pe Internet, mai ales intr-un site ce se pretinde a fi unul de cultura, ca acesta, nu ar strica, asa-i d-le „admin”.???

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro