Belu Simion Făinaru expune în Israel „Nothingness Beyond the Void”

dec. 24th, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 25 decembrie 2010, ora 11:30, la Galeria Kupferman (Lohamei HaGetaot, Israel) artistul israelian de origine română Belu Simion Făinaru ne invită la o reflecţie spirituală asupra contemporaneităţii, în cadrul expoziţiei „Nothingness Beyond the Void”. Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada decembrie 2010 – mai 2011.

Curatorul Yona Fischer a selectat pentru acest proiect o serie de obiecte şi instalaţii in situ, creaţii mai vechi şi mai recente, ce compun un comentariu metaforic despre lipsa de conţinut, despre absenţa unei comunicări reale în potopul de informaţie din media contemporană.

Cunoscut pentru obiectele şi instalaţiile sale neo-conceptualiste şi post-minimaliste, artistul Belu Simion Făinaru este prezent în marile evenimente ale artei contemporane. Aflat la mijlocul carierei şi la apogeul creativităţii, artistul are la activ participări la evenimente precum Documenta in Kassel sau Bienala de la Veneţia, proiecte în galerii şi muzee de prestigiu (muzeul S.M.A.K. Gent, Muzeul Naţional de Artă de la Seoul şi altele), dar şi iniţierea Bienalei Internaţionale a Mediteranei de la Haifa. Artistul este cunoscut publicului din România prin proiectul „Everything is going to be alright” prezentat în 2010 la Muzeul Brukhenthal din Sibiu, curator Anca Mihuleţ, dar şi prin expoziţia prezentată în anul 2000 la Muzeul de Artă din Timişoara.

Număr de vizualizări :1223


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro