„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” de Andrei Ujică, la Berlin

dec. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 4 decembrie 2010, ora 19:00, la cinematograful Babylon din Berlin, regizorul român Andrei Ujică va participa alături de regizorul berlinez Romuald Karmakar la discuţia de încheiere a festivalului „Around the World in 14 Films”. Întâlnirea dintre cei doi regizori este precedată de proiecţia filmului „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” în regia lui Andrei Ujică.

Documentarul este a treia parte din trilogia lui Andrei Ujică despre sfârşitul comunismului în România, trilogie din care fac parte „Videogramele unei revoluţii“ (1992), film realizat în colaborare cu Harun Faroucki şi „Out of the Present“ (1995). Montajul acribic al lui Andrei Ujică transformă peste 1000 de ore de material de arhivă într-un film documentar de trei ore, o adevărată trecere în revistă a perioadei 1965 – 1989, din care se naşte o imagine autobiografică a dictatorului comunist.

Andrei Ujică este profesor de film la Academia de Teatru şi Film din Karlsruhe şi membru co-fondator al Institutului de Film ZKM din Karlsruhe. Romuald Karmakar se numără printre cei mai apreciaţi şi mai importanţi regizori contemporani, atât datorită filmelor sale artistice, cât şi documentarelor sale precum „Hamburger Lektionen”/„Hamburg lectures” sau „Der Todmacher/The Deathmaker”.

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin a sprijinit participarea regizorului Andrei Ujică în cadrul festivalului „Around the World in 14 films”.

Mai multe informaţii  despre film & trailerul aici: http://www.youtube.com/watch_popup?v=tBkVSihlT5Q&vq=medium

Număr de vizualizări :1129


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro