“Prietenul meu Maigret” de Georges Simenon

dec. 6th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în „Seria Maigret”, a apărut volumul “Prietenul meu Maigret” de Georges Simenon, în traducerea lui Nicolae Constantinescu. Acest volum este cel de-al patruzeci şi şaptelea apărut în “Seria Maigret”.

Maigret primeşte vizita domnului Pyke de la Scotland Yard, un amabil inspector de poliţie nerăbdător să cunoască faimoasele metode ale comisarului. În Paris însă nu apare nici un caz interesant. Până când Maigret e informat printr-un apel telefonic din mica insulă Porquerolles, aflată în sudul Franţei, despre uciderea unui anumit Marcellin. Acesta, cu puţin înainte de a muri, pretindea că este „un prieten” al comisarului. Însoţit de flegmaticul inspector Pyke, Maigret pleacă în Porquerolles. Graţie mărturiilor câtorva locuitori ai insulei şi ajutat de „clarviziunea” inspectorului englez, el va aduna elementele care îi vor permite să elucideze crima..

Număr de vizualizări :1325


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro