“Oxigen” de Carol Cassella

dec. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Rao, în colecţia “Biblioteca RAO” a apărut volumul de debut “Oxigen” de Carol Cassella, în traducerea Alexandrei Muşat.

“Oxigen” este un roman captivant, scris de un medic anestezist, o poveste personală despre relaţii şi familie, despre confruntarea cu o dramă medicală extraordinară. Marie Heaton este un medic anestezist care se bucură de succes profesional. A lucrat, a trăit şi a respirat pentru şi prin cariera ei încă din facultate şi acum profesează la unul dintre cele mai bune spitale din Seattle. Marie şi-a construit şi şi-a impus limite, ghidându-se după adevăruri empirice, după ştiinţa şi arta medicinei. Pe măsură ce va ajunge să se lupte pentru a-şi salva cariera şi reputaţia, Marie va trebui să se confrunte cu adevăruri dureroase despre calea pe care a ales să meargă în viaţă, despre relaţiile pe care le-a rupt, despre colegii şi superiorii pe care i-a crezut prieteni.

Carol Wiley Cassella a studiat literatura engleză la Universitatea Duke şi a absolvit Facultatea de Medicină în 1986. În prezent, lucrează ca medic anestezist în Seattle şi este o scriitoare liber-profesionistă de cărţi de specialitate care fac propagandă pentru sănătatea publică globală în ţările aflate în curs de dezvoltare. Este mamă a două perechi de gemeni şi îşi va lansa în curând următorul roman – “Healer” (Vindecătorul).

Număr de vizualizări :1616


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro