“Marty la operă sau Un marţian ar vrea să cânte” de Nicole Sima

dec. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Compania a apărut volumul “Marty la operă sau Un marţian ar vrea să cântede Nicole Sima, cu desene de Eugenia Ilieş.

Ce ştiu tinerii noştri despre operă? Cei mai mulţi au şansa de a afla povestea acestui fascinant tip de spectacol odată cu Marty cel curios. Cine e Marty ?

Marţianul care s-a împrietenit cu un pământean cunoscător în ale muzicii. Ne-a vizitat deja planeta în două rânduri şi a aflat o mulţime de lucruri despre ritm, note şi instrumente (în Marty învaţă muzica !), ba chiar şi despre marii compozitori (în Marty este meloman). De data asta, aventura muzicala îl poartă printre tenori, baritoni şi soprane, şi pe la premierele furtunoase din Europa de acum mai bine de un veac. Şi, fiindcă e chiar foarte curios, ia şi nişte lecţii de canto.

În sală, feeria e completă: dramă, voci, balet, acorduri vibrante umplu scena inundată de reflectoare. Şi ce emoţie ! Până şi un marţian înţelege că opera e sărbătoarea deplină a muzicii.

Număr de vizualizări :1477


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro