“Epoca de Aur povestită copiilor”, la MNAC

dec. 4th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 5– 19 decembrie 2010, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (str. Izvor 2-4, Bucureşti), Global Mindscape organizează cursuri de cultură vizuală pentru părinţi şi copii sub genericul “Epoca de Aur povestită copiilor”. Epoca de Aur” va fi repovestită în expoziţia The Golden Flat & Co”. Copil sau părinte, publicul poate urmări colaje cu imagini din epocă, create într-o manieră originală de Ion Bârlădeanu, o instalaţie cu obiecte din anii ’70-’80 care au fost aurite minuţios de către Alexandru Potecă (de aici vine şi numele expoziţiei “The Golden Flat – Apartamentul de aur”), filmele inedite ale regizorilor Cristian Mungiu şi Corneliu Porumboiu şi o carte pop-up inedită, “Epoca de aur pentru copii”, creată de Ştefan Constantinescu. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

“A fost odată ca niciodată o perioadă numită “Epoca de aur”… Cu siguranță, părinții le-au povestit celor mici amintiri din propria lor copilărie, trăită într-o vreme când la școală se purtau uniformele de pionieri, când desenele animate cele mai cunoscute erau “Mihaela” și “Miaunel și Bălănel,” când toată lumea avea mașină Dacia, când se stătea la coadă pentru lapte, când Moș Crăciun se numea Moș Gerilă…”, au scris organizatorii evenimentului.

În expoziție, vizitatorii vor realiza împreună cu artiştii colaje (fotomontaje) cu imagini și texte din diverse ziare și reviste.

Programul de vizitare:

Duminică, 5 decembrie , ora 11.00 – părinţii cu copii de  4-5 ani se întâlnesc cu Angelica Iacob

Duminică, 12 decembrie, ora 11.00 – părinţii cu copii de 6-8 ani o vor avea drept gazdă pe Alina Borcea

Duminică, 19 decembrie, ora 11.00 – părinţii cu copii de 9-12 ani vor fi întâmpinați de Doina Anghel, care le va face cunoștință cu artistul Alexandru Potecă

Număr de vizualizări :1287


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro