“Cum ar arăta viaţa fără fotografie?”, debutul fotoreporterului Ion Cucu

dec. 13th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 14 decembrie 2010, ora 13:30, la sediul Uniunii Scriitorilor din România- Sala Oglinzilor (Bucureşti) are loc lansarea volumului “Cum ar arăta viaţa fără fotografie?”, Editura Casa de Pariuri Literare, debutul fotoreporterului Ion Cucu. Totodată, va avea loc şi proiecţia documentarului Ion Cucu (regia Irina Luca, producător TVR). De la ora 16:00, are loc evenimentul “Aniversarea unor scriitori români”. Partener: Consiliul Judeţean Alba. Evenimentele au loc în cadrul proiectului “Zilele Scriitorilor Români”, organizat de USR.

“Sunt un conglomerat de emoţii, din mii de faţete de emoţii, care nu se pot ordona, pentru că atunci s-ar anula reciproc. Emoţiile se pare că se nasc în continuare şi nu se opresc niciodată. Când pun mâna pe un aparat fotografic, încă îmi tremură. Dar nu de vârstă, ci de emoţie. Cum să ai îndrăzneala ca, dintr-o cutie din tablă, cu ciob puţin oval, puţin şlefuit în faţă, să recreezi lumea, cum credeam eu? Ce crezi că face acea lentilă? „Scoate“ imagine prin sufletul tău şi „ia“ sufletul celui din faţa ta. E clar că valoarea e şi în cel care are cutia în mână şi umblă cu ea prin lume. În cazul meu, prin lumea scriitorilor.”, a scris Ion Cucu.

Număr de vizualizări :2204


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro