“Analiză Tranzacţională – Psihoterapie & Consiliere” de Christine Lister-Ford

dec. 14th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald a apărut, de curând, volumul “Analiză Tranzacţională – Psihoterapie & Consiliere” de Christine Lister-Ford, în cadrul colecţiei “Terapia”. Cartea este o introducere practică la o abordare terapeutică cuprinzătoare, care combină teorii ale experienţei mentale, emoţionale, comportamentale şi corporale.

Urmând modelul reprezentativ al lucrului cu clientul, cartea descrie elementele cheie ale analizei tranzacţionale şi elementele constitutive de bază ale acesteia – stări ale eului, tranzacţii, jocuri şi scenarii. Fiecare concept sau tehnică este introdusă în fiecare etapă necesară din procesul de consiliere şi este ilustrată prin exerciţii. Cititorii îşi pot astfel construi baza de cunoaştere şi abilităţi în tandem cu înţelegerea procesului de consiliere.

Această carte demonstrează foarte bine arta practicării analizei tranzacţionale, discutând în detaliu atât experienţa consilierului cât şi experienţa clientului. Este o lectură esenţială pentru studenţii şi trainerii AT.

Număr de vizualizări :1540


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro