“afroditacionchin.ro” prezintă un interviu în exclusivitate cu Claudio Magris

dec. 13th, 2010 | By | Category: Postcard

Site-ul cultural bilingv, româno-italian, “afroditacionchin.ro” propune articole şi interviuri de actualitate culturală, printre care un interviu în exclusivitate cu Claudio Magris, intitulat „A călători este prin excelenţă metafora vieţii”. Din sumar: “Cultura română în Italia/2”, punctul de vedere al istoricului Francesco Guida, articolul Mircea Eliade văzut de Mircea Eliade” de Giovanni Casadio, Nimfe&Kimere. Ninfe&Kimere”, versuri bilingve de Geo Vasile.

„După apariţia versiunii româneşti a volumului „L’infinito viaggiare” sub titlul „Călătorie nesfârşită” (Rao, Bucureşti, 2010, traducere din italiană de Afrodita Carmen Cionchin), propunem, în actualizarea lunară a site-ului, un interviu în exclusivitate cu Claudio Magris, unul din cei mai importanţi scriitori contemporani şi expert în problematica central-europeană. Un dialog despre semnificaţia călătoriei în viaţa şi scriitura sa, dar şi despre legăturile sale cu universul cultural românesc. Continuă ancheta despre receptarea culturii române în Italia cu intervenţia cunoscutului istoric Francesco Guida, urmată de un incitant articol intitulat “Mircea Eliade văzut de Mircea Eliade”, semnat de Giovanni Casadio, unul dintre cercetătorii eminenţi ai operei lui Eliade în Italia, şi de o întâlnire cu un grupaj de versuri bilingve ale italienistului şi traducătorului Geo Vasile.”, a declarat Afrodita Carmen Cionchin, pentru AgenţiadeCarte.ro .

Număr de vizualizări :1402


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro