“30 de ani de experienţă didactică în Sierra de Atapuerca, de la crearea Muzeului Evoluţiei Omului până în prezent”

dec. 9th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 10 decembrie 2010, ora 11:00, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României (Calea Victoriei nr.12, Bucureşti) are loc conferinţa pe tema “30 de ani de experienţă didactică în Sierra de Atapuerca, de la crearea Muzeului Evoluţiei Omului până în prezent, susţinută de Rodrigo Alonso, responsabil pentru didactică şi promovare la Muzeul Evoluţiei Omului din Burgos. Evenimentul este organizat de Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Fundaţiei Atapuerca şi Muzeului Naţional de Istorie a României.

Rodrigo Alonso (Burgos, 1979) este doctorand în ştiinţe umaniste la Universitatea din Burgos, face parte din echipa Muzeului din Burgos din anul 2001 şi a lucrat atât ca ghid pe situl arheologic de la Atapuerca cât şi la Departamentul de Promovare şi Programe Educaţionale al Muzeului.  A coordonat numeroase proiecte de divulgare a informaţiei ştiinţifice printre care: consilier ştiinţific pentru Jurnalul de Bord al Sitului Arheologic de la Atapuerca, colaborator ştiinţific pentru ziarul Muzeului de Ştiinţe Naturale, coordonator al Zilelor de Arheologie Experimentalală Universitatea din Cantabria, a ţinut prelegeri, a participat la numeroase congrese naţionale de arheologie şi antropologie organizate în Burgos, Zaragoza, Avila, Vittoria, co –autor a diverse studii şi articole despre Didactica Evoluţiei Omului, preistorie şi Gestiune Muzeală.

Număr de vizualizări :1407


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro