Spectacole FNT: “Cartea Viţelului”, cu actriţa şi scenarista Codrina Pricopoaia

nov. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 4 noiembrie 2010, ora 22:00, la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti, şi mâine, 5 noiembrie 2010, de la aceeaşi oră, va avea loc spectacolul Cartea Viţelului”, scenariu dramatic de Codrina Pricopoaia, în regia lui Dominique Fataccioli.

“Cartea Viţelului” este o experienţă teatrală, senzorială, stranie, spectrală.
Un spectacol între performance, happening şi formă clasică, o regie multi-media care încearcă să surprindă sensul privirii. Spectacolul a fost prezentat în cadrul Festivalului Avignon OFF 2010, cu titlul “Mămăligă ou le livre du veau”.
Această Carte a viţelului” încearcă să demonteze mecanismul narativ obişnuit al discursului pentru a-l pune în acord cu mecanismul gândirii, mecanism care nu este niciodată liniar. Un tip nou de monolog se compune de-a lungul reprezentaţiei. Statutul actorului este descompus încetul cu încetul, este epurat până la această imagine stranie a actorului-phorus, purtător umil al misterioasei energii artistice universale.

Co-producători: Théâtre du Bourg-Neuf, Cie Acaza, atbiosphère@biosphère

Număr de vizualizări :1894


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro