Scriitori la TRADEM: Sorin Delaskela, autorul volumului „Noaptea pisicilor lungi”

nov. 10th, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 12 noiembrie 2010, ora 16:30, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova are loc lansarea volumului „Noaptea pisicilor lungi” de Sorin Delaskela, Editura Brumar, 2010. Lansarea are loc în cadrul proiectului „Scriitori la TRADEM”. Invitatul lunii noiembrie este prozatorul Sorin Delaskela, autor al câtorva remarcabile cărţi de proză, dar şi de eseuri, ultimele semnate cu numele său adevărat, Sorin Vidan. Autorul va fi prezentat de Nicolae Coande.

Sorin Delaskela este unul dintre cei mai talentaţi autori ai generaţiei sale. Despre cărţile sale critica de specialitate s-a pronunţat favorabil în numeroase ocazii. Între cei care au scris despre ele se numără Alex. Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu, Gelu Negrea, Cristian Robu Corcan, Xenia Karo, Constantin Jinga etc.

Amprenta scriitorului este vizibilă în special în prozele în care ni se oferă acele frame-uri ale existenţei unui tip care seduce o femeie şi o supune unei observaţii psihologice acute. Sex, dublat de psihanaliză. Lumea de mici Don Juani a autorului interesează prin observaţia asupra prezenţelor feminine. Delaskela se prezintă aidoma unui pesimist de sorginte schopenhaueriană, cu o poezie personală însă, identificată în special în felul în care se apleacă asupra detaliilor de viaţă şi a zugrăvirii unor personaje pe care le priveşte cu detaşare şi cu milă în acelaşi timp.

Scriitori la TRADEM” este un proiect iniţiat de Nicolae Coande, în colaborare cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a municipiului Craiova – director, Alexandru Stuparu, şi cu Societatea Română de Filosofie, filiala Craiova.

Parteneri ai evenimentului: TVR Craiova, Cuvântul libertăţii, Mozaicul

Sorin Delaskela (n. 1968) este licenţiat în filosofie şi sociologie al Universităţii din Craiova. A debutat cu “Animalul confesiv” (1995). A mai publicat volume de eseistică fragmentară şi de publicistică: “Despre tăcerile lui Dumnezeu” (1997), “Somnul literei” (1999), “Mic jurnal împotriva maturităţii” (2002),  “Discursul diurn” (2009) şi romanul  “Abisex” (2007).

Număr de vizualizări :2429


3 Comments to “Scriitori la TRADEM: Sorin Delaskela, autorul volumului „Noaptea pisicilor lungi””

 1. […] voi ajunge la Craiova, invitat de scriitorul Nicolae Coande la Tradem, de la 16,30. Voi prezenta Noaptea pisicilor lungi. Mă întreb cine va veni şi de ce. În general […]

 2. Coande spune:

  Sa nu crezi ca si cei care vor veni acolo nu se intreaba acelasi lucru: de ce vine acest scriitor aici?

 3. …va tot intrebati…de ce …panica degeaba
  lumea vine pentru o gura de oxigen
  daca voi credti ca o puteti oferi e minunat …

  daca nu …next time !

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro