Piotr Gruszczynski şi Radu Afrim, la „Formula 3“

nov. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 4 noiembrie 2010, ora 11:00, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti va avea loc cea de a şasea ediţie a evenimentului organizat de revista “Observator cultural” – „Formula 3“. Ediţia prezentă din „Formula 3“ este dedicată unei dezbateri despre starea teatrului contemporan. Evenimentul, care va fi moderat de Iulia Popovici, critic de teatru, îi are ca invitaţi pe Piotr Gruszczynski şi pe Radu Afrim.

Piotr GRUSZCZYNSKI este teoretician şi critic de teatru, autorul volumului “Teatrul sfâşiat, dedicat universului lui Krizysztof Warlikowski (tradus în limba română în 2010), împreună cu care lucrează, ca dramaturg, de mai mulţi ani.

Radu AFRIM este regizor de teatru. Absolvent, în 2000, al secţiei de „Regie“ la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj (după ce, înainte, terminase Facultatea de Litere a aceleiaşi universităţi), Radu Afrim a fost întâi angajat la Teatrul Naţional din Tîrgu Mureş, ulterior mutându-se la Sfântu Gheorghe. Considerat cea mai valoroasă şi originală voce a tinerei generaţii de regizori români, a lucrat în ultimii cinci ani în cele mai importante teatre din România şi a obţinut de două ori consecutiv Premiul Uniter. Cele mai recente spectacole ale sale sunt “Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în fosta Uniune Sovietică” de David Greig (la Naţionalul din Cluj) şi “Avalanşa” de Tuncer Cucenoglu (care urmează să aibă premiera la Teatrul Naţional Bucureşti).

Partenerii evenimentului „Formula 3“ sunt: Institutul Polonez din Bucureşti, Radio România Cultural, LiterNet, Polirom, Casa de Pariuri Literare şi Radio Lynx.

Număr de vizualizări :1518


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro