Expoziţie de fotografie: “În jurul lumii” de Uca Marinescu

nov. 7th, 2010 | By | Category: Postcard

În perioada 11 – 28 noiembrie 2010, în Sala Foaier a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti are loc expoziţia de fotografie “În jurul lumii” de Uca Marinescu. Vernisajul expoziţiei are loc joi, 11 noiembrie 2010, ora 17:00. Uca Marinescu a călătorit pe 5 continente, a traversat 3 oceane şi timp de 5 luni, a trecut prin Venezuela, Ecuador, Galapados, Brazilia, Amazon, Panama, Guatemala, Mexic, SUA, Canada, Japonia, China, Birmania, Bhutan, Cambodgia, Armenia, Georgia, Kazahstan, Azerbaidjan, Iran, Emiratele Arabe Unite, Kenya, Madagascar, Franţa şi România. Expoziţia găzduită de Muzeul Ţăranului Român va cuprinde peste 200 de fotografii realizate de Uca Marinescu în călătoria sa în jurul lumii, din acest an.

Radio România Actualităţi a sprijinit cea mai recentă călătorie în jurul lumii a doamnei profesor Uca Marinescu. Pe blogul găzduit de site-ul www.romania-actualitati.ro au fost descrise cele mai semnificative întâlniri şi întâmplări din cele 25 de spaţii geografice şi istorice în care Uca Marinescu a ajuns anul acesta în călătoria – sinteză a celor 70 de ani ai săi.

Despre călătoria sa fabuloasă Uca Marinescu a spus: „…aş aminti Centrul Ştiinţific din insula Galapagos unde Charles Darwin a formulat istoria Evoluţiei Speciilor, delta fluviului Orinoco cu satele de indieni din jungla amazoniană, zona montană Roraima – o enclavă de natură virgină, Canalul Panama, unicat din punct de vedere tehnologic, Mexic şi Peninsula Yucatan unde poţi vedea comorile olmece, toltece, aztece şi mayaşe, Marele Canion al fluviului Colorado, decupat din altă lume, teritoriile de NV ale Canadei cu Lacul Marelui Slav şi al Ursului şi fluviul McKenzie, traversând Oceanul Pacific până în Japonia şi Hokaido pentru a întâlni populaţia Ainu şi mai departe prin Hong Kong ajung în zona Yunnan a Chinei, cu cele 26 de etnii care dăinuie încă din vechea istorie. Drumul continuă în Birmania şi Cambodgia, în vechea civilizaţie a khmerilor prezenţi aici prin construcţiile lor monumentale. Trec prin Oceanul Indian în Armenia, Georgia, Azerbaidjan unde te poţi plimba prin spaţiul şi timpul străvechi. Urmează Kazahstanul cu deşertul său locuit de cămile şi petrol. Apoi, Iranul, urmaş al valorosului Imperiu Persan şi continentul African cu Kenya şi Insula Madagascar cu pământul roşu – desprinsă din vechiul continent Gondwana, unde dansul şi muzica malgaşe, flora şi fauna sunt unice. Revin în România prin Franţa.

Am întâlnit oameni fericiţi în satele din văile şi înălţimile hymalaiene, în Sikkim şi în zona Humla-Kailash, în Papua Noua Guinee, în Patagonia şi la boşimanii din Kalahari, în iurtele mongole unde viaţa simplă şi respectul faţă de natură şi semeni te fac fericit”.

În paralel, în perioada 18-22 noiembrie 2010, o sinteză a acestei impresionante panorame a lumii văzute de Uca Marinescu va fi găzduită şi în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură din Pavilionul Central Romexpo.

Număr de vizualizări :2247


One Comment to “Expoziţie de fotografie: “În jurul lumii” de Uca Marinescu”

  1. Doina Marinescu spune:

    O expozitie absolut minuanata. Sa speram ca nu si ultima! Si daca adaugam si explicatiile oferite cu generozitate de Doamna Uca Marinescu, greu de gasit superlative!!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro