Expoziţia de pictură “Vis? ARE” a artistei Laura Lucia Mihalca

nov. 21st, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 20 – 27 noiembrie 2010, la Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu (str. Tache Ionescu nr. 4, Bucureşti)  are loc expoziţia de pictură “Vis? ARE” a artistei Laura Lucia Mihalca.

“Vis? ARE” este expoziţia personală a Laurei Lucia Mihalca, organizată cu ocazia festivităţii decernarii premiilor Concursului Naţional de Literatură “Cetatea Lui Bucur”, şi prezintă o parte din lucrările sale care fac parte dintr-un proiect mai amplu aflat încă în lucru, proiect ce are ca scop îmbinarea poeziei şi a picturii.

Demersul constă în ilustrarea prin intermediul artelor plastice (pictură, grafică) a poemelor sale, concretizarea celor două forme artistice urmând să fie publicarea unui volum de artă.

“Atât în cazul scrierilor, cât şi în cazul picturilor, doresc să surprind momentul, acel instantaneu al timpurilor noastre. Este vorba de fapt de rememorare. Viaţa înseamnă, cel puţin pentru mine, o serie de clipe pe care le trăim şi le adunăm de-a lungul timpului. Anumite lucruri ne impresionează, altele ne schimbă complet. Ceva ne enervează, ceva ne place: un gust, un parfum, un peisaj, o zi, o noapte, o persoană. Dincolo de tot ce trăim în ritmul trepidant al fiecărei zile, rămân amintirile. Ce ne amintim? Doar acele lucruri care au creat o impresie puternică, fie ea pozitivă sau negativă.

Închidem ochii şi rememorăm ce am trăit. Ne aducem aminte de apusuri şi răsărituri petrecute pe malul mării, de ceaţa care cuprinde vârfurile munţilor, de o cafea aburindă, într-o dimineaţă de toamnă, de un vis abstract, de clădirile oraşelor care privite global se reduc la geometrii simple.

Sunt senzaţii cu care rămânem, poate şi dincolo de conturul acestei vieţi mai mult sau mai puţin pre-stabilite.”, a scris artista.

Mai multe detalii pe pagina web: www.lauraluciamihalca.blogspot.com

Număr de vizualizări :2080


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro