Atelierul de caligrafie japoneză “SHODO”

nov. 5th, 2010 | By | Category: Proiecte

Astăzi, 6 noiembrie 2010, ora 11:00, la Librăria Cărtureşti (Institutul Francez, Bd. Dacia, nr. 77, Bucureşti) are loc Atelierul de caligrafie japoneză “SHODO”. Atelierul este deschis tuturor celor curioşi cu vârste între 10 şi 80 de ani.

În Japonia, caligrafia este considerată o artă. Nu înseamnă numai scrierea literelor, aşa cum este ea înţeleasă în Europa. Este o artă strâns legată de poezie şi pictură. De obicei, scopul unei scrieri este să inspire, să încurajeze, alteori să exprime nostalgie sau dor.

Seria atelierelor SCBWI legate de tehnicile manuale continuă cu o introducere în Shodo, cu doamna Erina MARUYAMA (voluntară a Ambasadei Japoniei în România). Pentru toţi cei pasionaţi de literatură sau ilustraţie, poate fi o sursă de inspiraţie şi o provocare de a folosi tehnica apoi după gustul lor.

SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators) este o organizaţie profesională ce oferă servicii complete pentru cei care scriu sau ilustrează cărţi pentru copii. Creată în Los Angeles în anii ’70, societatea numără astăzi 19.000 de membri în întreaga lume, acţionând ca o reţea de schimb de informaţii între scriitori, ilustratori, editori, agenţi literari, librari, educatori.

Înscrierile, în limita locurilor disponibile, se fac la adresa de mail: scbwiromania@gmail.com.

Număr de vizualizări :1680


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro