60 de ani de la înfiinţarea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”

nov. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 4-14 noiembrie 2010, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” sărbătoreşte, în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional al Artelelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă”, 60 de ani de la înfiinţare.

Prima zi a festivalului “Viaţa e frumoasă!” debutează cu o ediţie specială a emisiunii radio Dimineaţa Crossover, realizată de Radio România CulturalFocus Viaţa e frumoasă: Premiera Liliacul. Emisiunea începe la ora 09.05 şi va include informaţii despre cea mai recentă montare a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, opereta “Liliacul”, în regia lui Răzvan Ioan Dincă.

La ora 18.00, în Foaierul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie şi costume „Opereta – 60 de ani”, eveniment care face parte dintr-o serie de propuneri aniversare care marchează împlinirea a şase decenii de activitate pentru instituţie.

Deschiderea oficială a festivalului este programată pentru ora 19.00, în sala Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, cu premiera spectacolului “Liliacul”, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate operete ale faimosului Johann Strauss-fiul, care astfel revine în repertoriul Teatrului într-o viziune contemporană, care îşi propune să reinterpreteze libretul şi să aducă pe scenă personaje tip ale zilelor noastre.

Seara se încheie cu două concerte, ambele la ora 22.00. Cei care preferă muzica tradiţională românească pot opta pentru Restaurantul Burebista, unde Nelu Ploieşteanu va susţine un recital de muzică lăutărească. Muzica lăutărească se face cu sufletul. În ea găseşti totul – iubire, veselie, hoţie. Poate fi cântată în orice mediu, o ascultă şi ţăranul cel mai simplu şi intelectualul rafinat. Este o lecţie pe care am învăţat-o în Germania, unde oamenii ascultau muzica pe care le-o cântam şi plângeau.”, a spus Nelu Ploieşteanu.

Cel de-al doilea concert va avea loc la Club Kulturhaus şi îi va aduce, în premieră în România, pe cei de la Raz Ohara and the Odd Orchestra, o trupă de muzică alternativă. Patrick Rasmussen, alias Raz Ohara este un superstar undergound, materialele sale avangardiste fiind sursa unui entuziasm care a dus la comparaţii cu staruri pop ca “Beck” sau „Prince”.

Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul www.opereta.ro, sectiunea Festival.

Număr de vizualizări :1356


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro