„Viaţa e frumoasă!”, cu “Brass Quintet „Bucureşti” şi mezzo-soprana Claudia Maru-Hanghiuc

nov. 1st, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 2 noiembrie 2010, ora 18:30, în Pasajul Universitate din Bucureşti, Teatrul Naţional de Operetă ”Ion Dacian” invită publicul la concertele formaţiei academice Brass Quintet „Bucureşti” şi mezzo-sopranei Claudia Maru-Hanghiuc. Totodată, evenimentul va mai avea loc şi pe 8 noiembrie 2010 şi este organizat în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”.

Brass Quintet “Bucureşti” a luat fiinţă în luna martie a anului 1998. Cei cinci artişti instrumentişti (Cristian Hanghiuc, Mircea Lazarica, Liviu Filip, Marian Barbu şi Marius Costache) au abordat un repertoriu care cuprinde piese ce străbat creaţia muzicală de-a lungul timpului, de la piese preclasice la cele moderne şi contemporane, de la operă şi operetă la lieduri, musical şi jazz. Brass Quintet „Bucureşti” şi Claudia Maru-Hanghiuc au răspuns întotdeauna cu înalt profesionalism invitaţiilor unor prestigioase instituţii, festivaluri şi personalităţi ce aparţin unei largi palete de manifestări culturale din România şi din străinatate.

Claudia Maru-Hanghiuc a absolvit Conservatorul de Muzică „George Enescu”, din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi (1984), Secţia Canto, ca şefă de promoţie pe ţară. A colaborat ca solistă cu prestigioase instituţii de spectacol din România şi din străinătate, unde a susţinut concerte, recitaluri, spectacole de operă şi operetă, roluri în piese de teatru. Din 1990 este solistă la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, unde a interpretat roluri ca: Maritza şi Manja din „Contesa Maritza”, Orlofsky din „Liliacul”, Czipra din „Voievodul Ţiganilor” sau Doica din „Romeo şi Julieta”.

Număr de vizualizări :1532


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro