„Oracolul” de Catherine Fisher

nov. 29th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Corint Junior a apărut volumul „Oracolul” de Catherine Fisher, prima carte din trilogia Profeţiile Oracolului”, în traducerea Cătălinei Ifrim. Volumul a fost nominalizat la Premiile „Whitbread Children’s Book”.

„Este povestea surprinzătoare a unei fete care, prin acţiunile sale, poate salva sau distruge o civilizaţie antică. Scrisă într-un stil captivant, cu un început uimitor şi atingând apoi un punct de intensitate maximă.”, a scris Juriul Whitbread 2003.

“Scorpionii alunecau şi hârşâiau bronzul şlefuit, se repezeau furioşi unii la alţii, înfruntându-se, înţepându-se iar şi iar cu cozile lor tremurătoare, cu o înverşunare crescândă. Fără a-şi ridica ochii, Mirany se poticnea în denivelările drumului, cu corpul atât de încordat, încât devenise o masă de energie concentrată în ochi, în mâini şi în felul în care susţinea bolul larg.”, a scris Catherine Fisher.

Mirany este noua Purtătoare, temându-se de îndatoririle ei primejdioase pentru zeul din ritualurile Oracolului şi de întrebarea secretă pe care şi-o tot pune: Există zeul cu adevărat?

Într-un ţinut chinuit de secetă, toţi cred că străvechiul Archon, Zeul-pe-Pământ, trebuie să moară pentru a aduce ploaia. Dar moartea lui o trimite pe Mirany într-o expediţie înspăimântătoare, având drept aliaţi doar un muzician nebun şi un scrib care jefuieşte morminte…

„De ce n-am vedea, amestecate într-o singură poveste, atât misterele vechi şi descompuse ale cultului morţii din Egipt, cât şi splendorile Greciei? Oracolul reprezintă poarta spre lumea de dincolo, o crăpătură prin care zeul le vorbeşte oamenilor — însă cine ne poate descifra mesajele, cine ne poate asigura că spusele lui sunt înţelese întocmai? Doar zeul o poate face. Şi dacă zeul s-a reîncarnat într-un băiat de zece ani, de unde începem căutarea? O fi înţelept să-l căutăm? Pentru că, după cum va afla Mirany, aleşii zeilor sunt chiar aceia ce vor fi distruşi de aceştia.”, a scris autoarea.

Catherine Fisher s-a născut în 1957, în Newport, Ţara Galilor, şi a absolvit universitatea cu o diplomă în literatură engleză. A lucrat ca profesor şi arheolog, ţinând şi cursuri de creative writing la Universitatea din Glamorgan.  Este fascinată de mituri şi istorie. Poetă şi romancieră de succes, a fost laureata Cardiff International Poetry Competition în 1990.

Număr de vizualizări :1171


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro