“Walkiriile” de Paulo Coelho, la Humanitas Fiction

nov. 11th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas Fiction, în colecţiaBiblioteca Paulo Coelho” a apărut romanul Walkiriile” de Paulo Cohelo, în traducerea Gabrielei Banu. Walkiriile” gravitează în jurul unui om care vrea să-şi schimbe viaţa şi să-şi împlinească un vis: va merge în deşertul Mojave, unde speră să-şi  întâlnească îngerul călăuzitor, reuşind astfel să se cunoască pe sine şi să înţeleagă lumea.

De la Maestrul lui spiritual, J., Paulo ştie că deşertul nu este un loc pustiu, ci ascunde şansa unor întâlniri neaşteptate. Acolo, departe de vâltoarea vieţii de zi cu zi, se află un tânăr Maestru al Tradiţiei şi un grup de femei războinice, Walkiriile, care cutreieră călare deşertul. Iar ele îl vor ajuta pe Paulo să-şi împlinească visul. Paulo şi femeia iubită, Chris, străbat întinderile de nisip, într-un periplu ce se va dovedi, mai presus de toate, o călătorie interioară care le va pune la încercare sentimentele şi credinţa, dar îi va călăuzi spre adevărata Dragoste şi Cunoaştere.
Una dintre cele mai importante opere ale lui Paulo Coelho, roman surprinzător şi plin de mister, “Walkiriile” evocă o uluitoare experienţă umană şi spirituală survenită în viaţa autorului la scurt timp după ce “Alchimistul” a văzut lumina tiparului.

Paulo Coelho, scriitorul brazilian care a vândut 115 milioane de exemplare din cărţile sale (peste un milion doar în România) şi care a intrat în 2009 în Guiness Book drept autorul celei mai traduse cărţi, “Alchimistul”, a publicat în 1992 una dintre cele mai importante scrieri ale sale: “Walkiriile”, o odisee spirituală în care iertarea trecutului vindecă rănile prezentului şi deschide o uşă speranţei.

Drepturile de publicare pentru romanul “Walkiriile” au fost vândute în 22 de ţări.

PAULO COELHO este unul dintre cei mai importanţi scriitori brazilieni, născut la Rio de Janeiro în 1947. Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi un veritabil fenomen al culturii de masă, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară. Deşi profund ataşat de Brazilia natală (îşi scrie operele la calculator, în faţa oceanului, în vila sa de la Copacabana), romanele lui dezvoltă drame universale, valabile oriunde şi pentru oricine, ceea ce explică primirea entuziastă de care se bucură pe toate meridianele. Cărţile lui Paulo Coelho, traduse în 56 de limbi şi editate în 150 de ţări, s-au vândut în zeci de milioane de exemplare. Este consilier special UNESCO în cadrul programului „Convergenţe spirituale şi dialoguri interculturale”, membru al comitetului director al Fundaţiei Shimon Peres, al Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, al Lord Menuhin Foundation. Distins cu numeroase premii (printre care premiul german Bambi 2001, acordat personalităţii culturale a anului, premiul italian Fregene pentru literatură) şi importante distincţii (cavaler al Legiunii de Onoare din Franţa, martie 2000; Ordinul Rio Branco, Brazilia etc.), membru al Academiei Braziliene de Litere (din 28 octombrie 2002). Fondator al Institutului Paulo Coelho, care acordă ajutoare îndeosebi copiilor şi bătrânilor din păturile defavorizate ale societăţii braziliene. Colaborator permanent al unor reputate ziare, printre care Corriere della Sera (Italia), El Semanal (Spania), Welt am Sonntag (Germania), The China Times Daily (Taiwan).

Opere principale:

“Pelerin la Compostela” (1987); “Alchimistul” (1988); “Brida” (1990); “Walkiriile” (1992); “La râul Piedra am şezut şi-am plans” (1994); “Al cincilea munte” (1996); “Manualul războinicului luminii” (1997); “Veronika se hotărăşte să moară” (1998); “Diavolul şi domnişoara Prym” (2000); “Unsprezece minute” (2003); “Învingătorul este întotdeauna singur” (2008). Numeroase dramatizări, CD-uri şi jocuri electronice după cărţile sale. Drepturile de ecranizare pentru “Alchimistul” au fost achiziţionate de Warner Brothers, scenariul şi regia fiindu-i încredinţate actorului Laurence Fishburne (Matrix).

Număr de vizualizări :1546


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro