“Trei vieţi-Pedeapsa” de Monica Vlad, primul volum dintr-o serie de trei romane despre viaţa lui Cătălin Botezatu

nov. 11th, 2010 | By | Category: Eveniment

La Editura Bucureşti a apărut volumul “Trei vieţi-Pedeapsa” de Monica Vlad, primul volum dintr-o serie de trei romane despre viaţa lui Cătălin Botezatu. Este prima biografie autorizată a celebrului creator de modă. Din 28 noiembrie 2010, cartea se va găsi exclusiv în reţeaua de magazine Diverta.

“Pedeapsa” reliefează experiența cruntă a închisorii, perioada cea mai neagră din viața lui Cătălin Botezatu, prezintă o lume dură în care unui bărbat care trăise în lux, îi e aproape imposibil să se adapteze. În 1996 Cătălin Botezatu este încarcerat la Cremona , într-o pușcărie de maximă securitate, pentru că era acuzat în țară de bancrută frauduloasă. După ce luni de zile și-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România și să își rezolve problemele cu cămătarii și legea, după ce este ținut captiv în Danemarca, se predă carabinierilor, în speranța că așa va ajunge în România. Numai că extrădarea lui se lasă așteptată. Așadar, este nevoit să se adapteze unui mediu nociv, care îi macină sănătatea fizică și psihică, tăiește o adevărată dramă care pe ce zi ce trece capătă proporții hiperbolice, cunoaște tot felul de personaje și încearcă experiențe pe care și-ar fi dorit să nu le cunoască.

Romanul conține scrisorile în original pe care deținutul Cătălin Adrian Botezetu i le-a scris mamei lui din pușcăria de la Cremona , scrisori care aduc în fața publicului o altă imagine a lui Cătălin Botezatu.

Monica Vlad  s-a apucat de lucru la acest roman la doar câteva luni după ce Cătălin Botezatu fusese eliberat din închisoare, în urmă cu aproape 11 ani, pentru ca stările prin care trecuse să fie exprimate cât mai bine.

La cei 44 de ani ai creatorului de modă, e momentul ca poveștile de viață ale lui Cătălin Botezatu să vadă lumina tiparului.

Monica Vlad are 34 de ani, este jurnalist de presă mondenă de doisprezece ani, iar acesta este romanul ei de debut. Prietenia cu Cătălin Botezatu datează încă de la începuturile ei jurnalistice și s-a sudat în timp.

“Prietenia cu Cătălin este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care mi le-a dat viața, iar faptul că mi-a încredințat mie povestea vieții lui, că a avut încredere în condeiul meu, nu poate decât să mă onoreze.”, a scris autoarea.

Cătălin Botezatu este cel mai cunoscut designer român în țară și peste hotare, unul din puținii care se pot mândri cu prezentări de modă organizate pe toate continentele. De la New York sau Las Vegas, la Windock în Namibia, Sun City în Africa de Sud, Islanda, Indonezia și în toate marile capitale din Europa. Cătălin Botezatu este, dealtfel, și designerul român cu cele mai multe premii obținute de-a lungul prodigioasei sale cariere în domeniul modei.

Anul trecut a fost invitat la două show-uri de televiziune, cele mai importante producții TV din România, “Dansez pentru tine”  și “Burlacul”. Dată fiind audiența pe care a adus-o, după aceste două colaborări notabile, au urmat oferte de a prezenta show-uri TV de anvergură.

Sunt ani de zile în care Cătălin Botezatu a reușit să se reinventeze, să fie tot timpul în atenția publicului, face sute de prezentări de modă pe an, câștigă sume colosale din vânzarea de imagine și este favoritul presei. Aparițiile lui sunt tot timpul surprinzătoare.

Număr de vizualizări :1477


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro