“Numărătoare inversă” de Madeleine Davidsohn

nov. 4th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea a apărut volumul “Numărătoare inversă” de Madeleine Davidsohn, în colecţia „Autori români”.

Acţiunea începe într-o dimineaţă, când Peter Morisson, evreu născut în România, devenit avocat în Israel şi emigrant de câţiva zeci de ani în America, descoperă că are leucemie. Viaţa lui calmă devine brusc un coşmar al incertitudinii: „Mă aflam în acea stare îngrozitoare, când iluziile dispar, când nimic nu te mai fereşte de realitatea crudă. Mă simţeam un soldat vlăguit, cu scutul găurit, cu vesta de protecţie ruptă.”

Al doilea transplant de măduva are succes şi, întors în patria tinereţii şi a sufletului său pentru a aduce o ofrandă de mulţumire Dumnezeului salvator, descoperă, în urma mirajului întâlnirii cu o femeie frumoasă şi a şirului de evenimente ce decurg de aici, iubirea abandonată în trecut şi familia lui neştiută.

Număr de vizualizări :1524


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro