“Nimeni sau fumatorul de pipă” de Claudiu Soare, lansat la Bucureşti

nov. 15th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 16 noiembrie 2010, ora 18.00, la Librăria Dalles din Bucureşti (B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 18) va avea loc lansarea romanuluiNimeni sau fumătorul de pipăde Claudiu Soare, apărut la Editura Cartea Românească, în colecţia „Proză”. Prezintă: Bianca Burţa-Cernat şi Daniel Cristea-Enache.

Odată cu teribilul accident (sau crimă?) de la cafeneaua Polly Maggoo, Parisul intră sub stăpânirea Fumătorului de pipă, aflat în căutarea sufletului pierdut. Dispariţia lui Maite declanşează călătoria dantescă a lui Claudio, într-o lume întoarsă pe dos, dominată de întâmplări fantastice. O lume a himerelor. Timpul se contractă şi se dilată, oamenii se multiplică, se decorporalizează, se dedublează, zboară prin timp şi spaţiu.

O răsturnare stupefiantă de situaţie o readuce pe Maite înapoi. Dar când viaţa e vis, cei ce trec graniţa nu mai sunt niciodată aceiaşi.

Claudiu Soare s-a născut la 24 martie 1969, la Ploieşti. A urmat cursurile Universităţii din Bucureşti (licenţa în literatură hindi, 1994) şi apoi un masterat la INALCO, Paris (1996). Jurnalist (la PRO-TV şi Bucarest Matin).

Profesor de limba şi literatura română în Bucureşti şi redactor-traducător (între 2000 şi 2004) la editurile Vinea, Pandora-M, House of Guides, Trei, Privirea, a publicat mai multe volume de poezie la Editura Vinea – Psalmii Maimuţei(1998), Metafizica Bambara (2001), Frica de a trăi din nou (2004), Jurnalul unui crocodil ratat (2006), Neantul îndrăgostit (2009) şi eseuri la Editura Pandora-M, Agnostica trândăvie, (2003), House of Guides, Ghidul avangardei europene (2005) şi Bastion, Nevroza metafizică (2009).

De asemenea, a tradus în română nume importante ale literaturii franceze, printre care Baudelaire, Genet, Sade, Michel Onfray, Casanova, precum şi versuri, proză şi corespondenţă, articole diverse ale autorilor români contemporani în franceză.

Număr de vizualizări :1556


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro