“Mafalda” de Ioana Drăgan, Premiul ASB pentru proză pe 2009

nov. 12th, 2010 | By | Category: Eveniment

Scriitoarei Ioana Drăgan i-a fost atribuit unul dintre premiile Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti pentru proză pe 2009, pentru volumul “Mafalda”, apărut la Editura ALLFA. Ceremonia de decernare a premiilor ASB are loc pe 19 noiembrie 2010, ora 11.00, la Primaria Sectorului 2 din Bucureşti.

Juriul pentru decernarea Premiilor Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, filială a Uniunii Scriitorilor din România, compus din: Eugen Simion, Ioana Ieronim, Octavian Soviany, Tudorel Urian şi Radu Voinescu, a decis acordarea unuia dintre premiilor anuale ale ASB pentru proză volumului: “Mafalda” de Ioana Drăgan (Editura ALLFA, 2009).

“După un deceniu şi mai bine, nu trebuie să fiu Mafalda pentru a sesiza un fapt: că Ioana Drăgan, revenită prin această carte în actualitatea literară, se află în cea mai bună formă prozastică.”, a scris Daniel Cristea-Enache.

Ioana DRĂGAN este scriitor şi jurnalist, născută în 1969 la Bucureşti. Este licenţiată în Litere a Universităţii Bucureşti. Doctor în Filologie (2001). Membră a Uniunii Scriitorilor din România din 1998. Din 1995 este jurnalist cultural la Televiziunea Română, cu o prezenţă constantă în presa culturală. În prezent, scriitoarea Ioana Drăgan este moderatoarea şi producătoarea programului TV „Săptămâna culturală”, realizat săptămânal, în direct, pe TVR Cultural.

A publicat volumele: „Vietăţi şi femei” (proză scurtă), 1997 – Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România; “Poveştile Monei”, 1999; “Romanul popular în România. Literar şi paraliterar”, 2001, 2006; “Bibliotecile din oglindă. Ex libris de scriitor”, Editura ALLFA, 2007.

Număr de vizualizări :1556


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro