“Lusoromână punte de vânt” de Virgil Mihaiu

nov. 4th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 5 noiembrie 2010, ora 12:00, la Muzeul de Artă din Cluj Napoca (sala Tonitza) are loc lansarea volumului “Lusoromână punte de vânt” de Virgil Mihaiu, Editura Brumar. Vor prezenta Irina Petraş şi Robert Şerban. Evenimentul este organizat de USR-Filiala Cluj, Editura Brumar şi Muzeul de Artă Cluj Napoca.

În cadrul lansării va avea loc un moment special, “Survolând Portugalia”, cu filmări din avion şi versuri rostite de autor în română şi portugheză.

Ironic, solar, dezabuzat, candid, Virgil Mihaiu scrie la pagina 28: „cele mai frumoase/ poeme de amor/ le-am ratat/ de dragul/ celor mai frumoase/ clipe de amor/ şi viceversa”. Nu va afla niciodată cititorul cum ar fi arătat acele ratări, dar probabil că autorul se alintă, întrucât în Lusoromână punte de vânt sunt suficiente poezii de dragoste despre care se poate exclama: simplu şi frumos! Econom în mijloace, dar eficient în efecte, Mihaiu îşi „trage sufletul” pe străzile Lisabonei, oraş pe care îl transcrie printr-un filtru cultural foarte fin. Ilustrat cu superbe fotografii lusitane ale Monicăi Ioana Revecu, volumul are astfel şi o valoare bibliofilă, nu doar literară.

Număr de vizualizări :1154


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro