“Lankavatara Sutra sau Realizarea Nobilei Înţelepciuni”

nov. 3rd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald a apărut volumul “LANKAVATARA SUTRA sau Realizarea Nobilei Înţelepciuni”, în cadrul colecţiei “Cărţi fundamentale”. Aceasta este o culegere de scrieri aparţinând unui învăţator Mahayana, în care acesta a notat probabil toate învăţăturile importante acceptate de către adepţii Mahayana din vremea sa.

“Lankavatara Sutra” intenţionează să familiarizeze cititorul interesat de spiritualitatea buddhistă, dar nu neapărat specialist în acest domeniu, cu genul de literatură de care ţine “Lankavatara Sutra”. Versiunea de faţă redă ideile de bază ale şcolii Vijnanavada, şcoala la constituirea căreia scrierea şi-a adus un important aport, reflectă stilul literar al Sutrelor Mahayana şi scoate în evidenţă imagistica la care autorii buddhişti fac din plin apel.

“Lankavatara Sutra” nu a fost scrisă aşa cum este scris un tratat filozofic, pentru a consacra un anumit sistem de gândire, ci a fost compusă pentru a clarifica cea mai profundă experienţă întâmpinată de spiritul uman.

Număr de vizualizări :1520


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro