“Kapitalism – Reţeta noastră secretă”, pe DVD

nov. 1st, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 2 noiembrie 2010, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti va fi lansat pe suport DVD filmul “Kapitalism- Reţeta noastră secretă”, în regia lui Alexandru Solomon. Acesta a fost cel mai vizionat documentar al anului 2010 în cinematografele din România. Lansarea pe DVD va avea loc în prezenţa lui Alexandru Solomon. Evenimentul va fi moderat de redactorul-şef al postului de radio RFI România, Luca Niculescu.

Faţă de varianta care a rulat în cinematografe, DVD-ul include 95 de minute de material inedit, nedifuzat anterior. Filmul va fi tradus în 3 limbi străine: engleză, franceză şi germană.

După ce a fost nominalizat la premiile Prix Europa, „Kapitalism – Reţeta noastră secretă”, în regia lui Alexandru Solomon, a fost inclus în competiţia “Between the Seas” a Festivalului Internaţional de Film Documentar Jihlava. În plus pelicula va fi proiectată şi la Festivalulul Internaţional de Film de la Bratislava (5-11 noiembrie 2010), dar şi la Watch Docs Varşovia (3-12 Decembrie 2010).

„Kapitalism – Reţeta noastră secretă” descrie parcursul nostru de la comunism la o economie originală de piaţă. Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Urmăriţi-i la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul – şi aflaţi care e reţeta lor. La noi, Capitalismul începe cu litera K – un cocktail exotic în care se amestecă banii, puterea şi trecutul comunist. Printre „actorii” documentarului se numără Dinu Patriciu, George Becali, Dan Voiculescu şi Dan Diaconescu.

Alexandru Solomon este unul dintre cei mai importanţi regizori de film documentar din România. În ultimii ani a semnat regia a peste zece documentare de lung şi scurt metraj, printre care „Marele jaf comunist”, „Război pe calea undelor” şi „Apocalipsa după şoferi”. „Kapitalism – Reţeta noastră secretă” a fost lansat de Parada Film în cinematografele din România pe 23 aprilie 2010.

Număr de vizualizări :1389


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro