“Kapitalism-reţeta noastră secretă”, difuzat de HBO de Ziua Naţională

nov. 30th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 1 decembrie 2010, ora 20.00, documentarul “Kapitalism-reţeta noastră secretă”, în regia lui Alexandru Solomon va fi transmis de postul de televiziune HBO. Evenimentul are loc la un an de la difuzarea, în premieră, de postul de televiziune franco-german Arte. Publicul poate urmări varianta integrală a filmului (80 minute), numai la HBO.

O primă variantă a documentarului realizat de Alexandru Solomon, mai scurtă şi cu mai puţine personaje a fost difuzată de televiziunea Arte, pe 1 decembrie 2009. Totodată, filmul a putut fi vizionat şi pe site-ul postului de televiziune, timp de 7 zile, acumulând 115.000 vizionări.

După ce a fost nominalizat la premiile Prix Europa, „Kapitalism – Reţeta noastră secretă”, în regia lui Alexandru Solomon, a fost inclus în competiţia “Between the Seas” a Festivalului Internaţional de Film Documentar Jihlava. În plus pelicula a fost proiectată şi la Festivalulul Internaţional de Film de la Bratislava, iar luna viitoare va fi prezentată la Watch Docs Varşovia (3-12 Decembrie 2010).

„Kapitalism – Reţeta noastră secretă” descrie parcursul nostru de la comunism la o economie originală de piaţă. Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Urmăriţi-i la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul – şi aflaţi care e reţeta lor.

La noi, Capitalismul începe cu litera K – un cocktail exotic în care se amestecă banii, puterea şi trecutul comunist. Printre „actorii” documentarului se numără Dinu Patriciu, George Becali, Dan Voiculescu şi Dan Diaconescu.

Alexandru Solomon este unul dintre cei mai importanţi regizori de film documentar din România. În ultimii ani a semnat regia a peste zece documentare de lung şi scurt metraj, printre care „Marele jaf comunist”, „Război pe calea undelor” şi „Apocalipsa după şoferi”.

Filmul este distribuit în România de Parada Film.

Număr de vizualizări :1894


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro