Vasile Dan lansează “Însemnările nonconformiste ale unui diplomat”

oct. 27th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 28 octombrie 2010, ora 12:00, la sediul Uniunii Scriitorilor din România-Filiala Cluj (str. Universităţii nr 1, Cluj) are loc lansarea volumului “Însemnările nonconformiste ale unui diplomat” de Vasile Dan, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă. Prezintă: Irina Petraş, Petru Poantă şi Flavia Teoc.

„Când am hotărât să aştern pe hârtie aceste gânduri şi să răstorn tolba plină de amintiri şi însemnări adunate de-a lungul unei cariere de patru decenii, 32 de ani în diplomaţie şi alţi 8 în jurnalistică, nu bănuiam că am deschis o adevărată cutie a Pandorei şi că voi fi copleşit de ceea ce mi s-a întâmplat în clipa vieţii ce mi-a fost hărăzit să o trăiesc. Din raţiuni de abordare a materialului dar şi pentru a aborda, exact aşa cum s-au desfăşurat evenimentele, simultan cu aspectele oficiale, diplomatice, m-am oprit asupra altora, neoficiale, doar aparent colaterale, aşa cum le-am perceput direct în contactele cu ţările în care m-am aflat şi cu oamenii pe care i-am cunoscut; nici un diplomat nu poate trece nepăsător pe lângă valorile sau punctele de interes, pe care, fără îndoială, fiecare ţară le are.”, a scris Vasile Dan.

Număr de vizualizări :2144


One Comment to “Vasile Dan lansează “Însemnările nonconformiste ale unui diplomat””

  1. Petri spune:

    Nu stiu de ce, dar in ultima vreme am tendinta tot mai accentuata de a ma apleca asupra vremurilor care au trecut prin mine/pe langa mine, sa inteleg oamenii care au decis pentru mine la un moment dat, fara ca eu sa stiu. A fos bine, a fost rau, e o conditie asumata de mine ca membru a acestei societati?
    Poate ceva raspunsuri voi putea afla in cartea d-lui Vasile Dan. Va sunt foarte recunoscatoare dc ma ajutati sa o procur.
    Cu consideratie,
    Gabriela Petri

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro