Programul “Cultura 2007-2013 (componenta 1.3.6)”

oct. 2nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Punctul de Contact Cultural al României, prin Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii, îi anunţă pe operatorii culturali implicaţi în organizarea festivalurilor culturale europene că, termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare a festivalurilor culturale europene, în cadrul ProgramuluiCultura 2007-2013 (componenta 1.3.6)” este 15 noiembrie 2010.


Componenta 1.3.6 îşi propune să sprijine festivalurile culturale europene ce încurajează schimburile de experienţă prin intermediul mobilităţii profesioniştilor europeni în cultură, promovarea circulaţiei operelor culturale ale altor ţări unui public cât mai larg, şi dialogul intercultural.

Candidaţii pot fi instituţii, organizaţii sau companii private a căror activitate principală se desfăşoară în domeniul cultural şi constă în organizarea de festivaluri.

Sunt eligibile doar festivalurile care se află cel puţin la a cincea ediţie la data depunerii cererii. Programarea anului precedent şi programarea provizorie a anului pentru care se solicită sprijinul, trebuie să includă opere din cel putin 7 ţări participante la Programul Cultura. Festivalurile de film nu sunt eligibile, întrucât există un sprijin special dedicat festivalurilor de film, în cadrul programului MEDIA (www.media-desk.ro).

Operatorii culturali pot opta pentru sprijin anual (o ediţie a festivalului) sau multianual (3 ediţii ale festivalului – parteneriat pentru trei ani, 2011- 2013). În cazul în care acelaşi operator decide în 2010 să depună cereri de finanţare pentru ambele tipuri de finanţare, anual şi multianual, şi ambele cereri sunt selectate, se va da prioritate parteneriatului.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie, de asemenea: să aibă o durată maximă de 12 luni şi să susţină o ediţie a festivalului (în cazul sprijinului anual); să facă obiectul unei cereri de subvenţionare de maximum 100 000 de euro, reprezentând maximum 60% din totalul cheltuielilor eligibile (pentru o ediţie a festivalului).

Mai multe informaţii pot fi accesate consultând Ghidul Programului, capitolul VI „Sprijin acordat festivalurilor culturale europene (componenta 1.3.6)”http://eacea.ec.europa.eu/culture/programme/programme_guide_en.php

Formularele din dosarhttp://eacea.ec.europa.eu/culture/funding/2010/index_en.php

Rezultatele selecţiilor din anii anteriorihttp://eacea.ec.europa.eu/culture/results_compendia/results_en.php

Număr de vizualizări :2155


One Comment to “Programul “Cultura 2007-2013 (componenta 1.3.6)””

  1. thanks for the information, Tony from London

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro