Patriarhul României i-a acordat primarului Neculai Onţanu „Crucea Patriarhală”

oct. 29th, 2010 | By | Category: Postcard

Miercuri, 27 octombrie 2010, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat primarului Neculai Onţanu cea mai înaltă distincţie acordată de către Patriarhia Română, „Crucea Patriarhală”. „Pentru activitatea sa îndelungată, rodnică şi folositoare Bisericii şi societăţii”, a motivat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Crucea Patriarhală” se conferă de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea ierarhilor eparhioţi, clericilor şi mirenilor cu o activitate meritorie îndelungată pe tărâm pastoral – misionar, administrativ – bisericesc, didactic – educativ şi social – filantropic.

Festivitatea a avut loc cu prilejul sărbătoririi Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor la care a participat, alături de un sobor de preoţi şi sute de mireni, şi Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, aflat în vizită în ţara noastră în această perioadă.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a declarat: „Acum, dorim să exprimăm recunoştinţă în mod deosebit domnului primar Neculai Onţanu, primarul sectorului 2 al Bucureştilor, pentru multele forme de ajutorare a Bisericii şi anume, domnul primar a ajutat zeci de Biserici din Bucureşti în construcţie, în restaurare şi ieri, împreună cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, am sfinţit şi inaugurat un centru de pregătire pentru patrimoniu, adică un centru care pregăteşte muzeografi, monahi şi monahii, dar şi mireni, care să fie capabili să înţeleagă valoarea operelor de artă bisericească şi să le pună în evidenţă. Centrul se numeşte “Centrul de formare pentru patrimoniu” şi are ca ocrotitor pe Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu care a zidit o mulţime de Biserici, a promovat arta creştină, de aici şi stilul brâncovenesc despre care se vorbeşte adesea.(…)

Ca semn de preţuire pentru întreaga sa activitate, dar şi ca semn de încurajare să ne ajute în continuare, îi oferim domnului primar Neculai Onţanu cea mai mare distincţie a Patriarhiei Române pentru mireni şi anume, „Crucea Patriarhală” –  a spus Patriarhul Daniel.

Mai multe detalii şi imagini găsiţi pe site-ul www.ps2.ro.

Număr de vizualizări :1608


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro