Matei Bejenaru vernisează în cadrul expoziţiei “Image at Work”, în Suedia

oct. 25th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 26 octombrie 2010, orele 17:00-20:00 la ICR Stockholm şi orele 18:00-21:00 la Index (Stockholm) are loc deschiderea expoziţiei “Image at Work”, organizată de Institutul Cultural Român de la Stockholm în colaborare cu Index – The Swedish Contemporary Art Foundation. Cu ocazia vernisajului ICR Stockholm organizează la sediul său o dezbatere la care participă artiştii Matei Bejenaru, Saskia Holmqvist şi curatorul Helena Holmberg. Discuţia este moderată de cunoscutul curator suedez Niclas Östlind.

“Image at Work” este o expoziţie despre muncă, având la bază percepţia muncii ca activitate esenţială a omului şi ca punct de pornire pentru modul în care acesta îşi organizează existenţa. Lucrările incluse în expoziţie analizează modificările în structura şi condiţiile de muncă actuale, activităţile de natură creativă şi felul în care munca poate fi reprezentată în imagini. Expoziţia vorbeşte totodată despre modul în care imaginea lucrează asupra privitorului, prin acele procese generatoare de semnificaţii ce creează context şi potenţial critic într-o lucrare de artă.

Artiştii participanţi sunt Matei Bejenaru (România), Geta Brătescu (România), Claire Fontaine (Franţa), Kajsa Dahlberg (Suedia), Saskia Holmkvist (Suedia), Ken Jacobs (SUA), Björn Lövin (Suedia), Maria Ruido (Spania), Jiri Skala (Cehia), Tamas St.Auby (Ungaria), Rasa Todosijevic (Serbia) şi Claudia Ulisses (Portugalia). Curatorul expoziţiei este Helena Holmberg.

Pe lângă expoziţia de la ICR Stockholm şi Index, proiectul “Image at Work” cuprinde şi un program de seminarii găzduit de Iaspis, curatoriat de Michele Masucci, Cecilia Widenheim şi Jonatan Habib Engqvist, realizat în colaborare cu Baltic Art Center. O altă parte integrantă a proiectului constă într-un program de filme ce vor rula la Moderna Museet (Muzeul de Artă Modernă). Selecţia filmelor a fost realizată de Adina Brădeanu, Trond Lundemo, Patrick Vonderau şi Helena Holmberg. În plus, proiectul va include o serie de evenimente tematice organizate la ICR Stockholm şi Index.

“Image at Work” este un proiect iniţiat de Xposeptember şi realizat în colaborare cu Baltic Art Center, Iaspis, Index – The Swedish Contemporary Art Foundation, Moderna Museet şi ICR Stockholm.

Proiectul a fost posibil cu sprijinul Swedish Arts Council, City of Stockholm şi Stockholm County Council.

Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul ICR Stockholm www.rkis.se.

Număr de vizualizări :1700


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro