Lansare-spectacol a albumului “Răzvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors”, Editura Vellant

oct. 16th, 2010 | By | Category: Eveniment

Luni, 18 octombrie 2010, ora 19:00, scena Teatrului Odeon din Bucureşti devine spaţiu de întâlnire pentru Răzvan Mazilu şi admiratorii săi, cu ocazia lansării primului album de fotografie de dans contemporan din România: Răzvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors, Editura Vellant.

Conceput ca o lansare-spectacol, evenimentul dezvăluie instantanee din şapte spectacole marca Răzvan Mazilu şi din backstage-ul acestora.  Spectatorii sunt invitaţi să îşi părăsească locurile obişnuite din sală şi să păşească pe scena Teatrului Odeon, „dincolo de oglindă”, pentru a descoperi un univers ce poartă amprenta dansatorului şi coregrafului numit de presa de specialitate un “aristocrat al dansului”.

Printre ingredientele serii se numără o sesiune de autografe, dar şi un moment de dans susţinut de elevi ai Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti. Aceştia vor fi primii beneficiari ai burselor de studii oferite de Răzvan Mazilu şi Fundaţia perfoRM, prin fondurile obţinute în urma vânzării albumului apărut la Editura Vellant.

Răzvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors” continuă astfel acţiunile Fundaţiei perfoRM de susţinere a liceelor de coregrafie din România şi a tinerilor dansatori români în cadrul campaniei de responsabilitate socială demarată în 2007.

La evenimentul de lansare vor fi prezenţi artiştii care au construit prin fotografii spectaculoase un album-oglindă al dansatorului şi coregrafului Răzvan Mazilu: Mihaela Marin, Egyed Ufó Zoltán, Iulian Ignat, Dinu Lazăr şi Cornel Lazia. Seara va fi deschisă cu discursurile ţinute de Dan Pleşa, directorul executiv al Editurii Vellant, Camelia Şucu, preşedintele Class Living – compania care a sponsorizat şi sprijinit necondiţionat proiectul cărţii – şi, evident, Răzvan Mazilu, care a mărturisit despre albumul îngrijit de curatorul Denise Rădulescu: „Sunt recunoscător tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi au făcut-o din toată inima. Este un bun pas înainte în eforturile mele de a sprijini liceele de coregrafie şi tinerii dansatori talentaţi din România. Mulţumesc Cameliei Şucu şi Class Living pentru încrederea şi ajutorul generos acordate acestui album. Mă onorează şi mă obligă toate cuvintele frumoase adunate în această carte, mai ales că vin din partea unor artişti şi prieteni ale căror cariere sunt o inspiraţie pentru mine”.

Număr de vizualizări :1413


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro