Ioan Groşan şi Mariana Gorczyca prezenţi la “Zilele Prozei”, la Cluj

oct. 7th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 8 octombrie 2010, ora 17:00, la Librăria Book Corner se lansează, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj Napoca, în cadrul celei de-a patra ediţii a Zilelor Prozei”, romanul „Un om din Est” de Ioan Groşan şi romanul „Cadenţă pentru marş erotic” de Mariana Gorczyca. Vor prezenta Irina Petraş, Alex Goldiş, Alexandru Vlad şi Ioan Groşan.

„Un om din Est”, roman apărut la editura Tracus Arte, a fost în ultimul deceniu un obiect al pariurilor literare, potrivit lui Bogdan Creţu,  “o adevărată legendă în lumea noastră literară”, ce trebuia să demonstreze că “Ioan Groşan este capabil să scrie un roman în adevăratul sens al cuvântului”.

“Cadenţă pentru marş erotic”, roman apărut la Editura Limes, este o carte construită muzical, în cadenţa eroticului adulterin, care ordonează fraze muzicale intonate de o parte si de alta a anului 1989. Fiecare dintre cele două cărţi se inserează simbolic în “est”, un spaţiu cu gust de nechezol şi cu cadenţe de marş.

Pentru Book Corner evenimentul se înscrie într-o serie lansări, începută în decembrie anul trecut cu Adrian Schiop şi continuată în acest an cu Ovidiu Pop, Matei Florian, Cătălin Dorian Florescu, Adrian Bodnaru, Marin Mălaicu Hondrari, Bogdan Suceavă şi Dragoş Ghiţulete care-şi propun promovarea scriitorilor români.

Începând cu ora 18.00, la Facultatea de Litere are loc evenimentul Întâlnirea de la Filo”, la care Book Corner participă în calitate de partener.

Număr de vizualizări :1646


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro