Floarea Ţuţuianu şi Raluca Dună, la “atelierelaţionale”

oct. 29th, 2010 | By | Category: Proiecte

Astăzi, 30 octombrie 2010, ora 17:00, la Cafeneaua Dalles (Bd.Nicolae Balcescu nr 18, Bucureşti) are loc o nouă ediţie a “atelierelor relaţionale”, cu tema “Imaginea autorului”. Invitaţi: Floarea Ţuţuianu şi Raluca Dună. Evenimentul este moderat de Răzvan Ţupa. Organizatori: Librăria DallesBoomLIT.com şi Bookiseala.ro.

Astăzi, sesiunea atelierelor este dedicată ipostazelor pe care autorul le are în poezie şi în pictură. Floarea Ţuţuianu a publicat recent un nou volum de poezie, apropiindu-se încă o dată de dimensiunea religioasă a scrisului.

Volumul  “Eu, Autorul. Reprezentări auctoriale în literatură şi pictură din Antichitate până în Renaştere” de Raluca Dună (Editura Tracus Arte)  oferă ocazia spectatorilor de a confrunta o perspectivă teoretică, cu vocea unei poete.

Floarea Ţuţuianu era deja cunoscută ca artist plastic atunci când a debutat cu volumul “Femeia peşte (1996). Încă de la prima carte i-a fost recunoscută autenticitatea poeziei, dar o dată cu “Libresse oblige” (1998) poezia sa a intrat în atenţia publicului larg. Au urmatLeul Marcu (2000) şi Arta Seducţiei (2002), cărţi care au consolidat reputaţia poetică a autoarei. De curând a lansat volumul “Mărinimia Ta” la editura Brumar.

Raluca Dună este cercetător la Institutul „G. Călinescu”. A publicat articole şi studii de critică literară în revistele “Viaţa Românească”, “Luceafărul”, “Adevărul literar şi artistic”, “Cultura”, “România literară”, “Time Out” şi la Radio România Cultural. A editat şi postfaţat volume semnate de N. Manolescu şi Emil Ivănescu. Este coautor şi redactor coordonator al Bibliografiei esenţiale a literaturii române. Scriitori, reviste, concepte (Editura Enciclopedică, 2003).

Ca de obicei, la Atelierelaţionale veţi putea vedea înregistrări video cu poezie, şi imagini din istoria artei cerute de invitatele sesiunii.

Bursa de poezie şi microfonul deschis

Cei care au primit caiete de poezie la primele ediţii sunt invitaţi să vină cu ele şi la această ultimă întâlnire din luna octombrie, pentru a pregăti atelierele şi temele de lucru pentru luna următoare. În plus, se reia invitaţia de a performa în faţa publicului de la Dalles poemele proprii sau ale autorilor îndrăgiţi. La această ediţie se reia bursa de poezie, iar publicul este invitat să aducă texte şi să facă propuneri de poeţi pe care ar plăti ca să îi vadă. De asemenea, se continuă dezbaterile privind antologia de poezie pentru sms.

Număr de vizualizări :1742


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro