Expoziţia de fotografie “Drumurile Lumii Noi. Barocul în America Latină” de Ferrante Ferranti

oct. 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 7 octombrie 2010, ora 18:00, la Centrul Cultural Francez din Iaşi are loc vernisajul expoziţiei de fotografie “Drumurile Lumii Noi. Barocul în America Latină” de Ferrante Ferranti.

Expoziţia adună laolaltă zeci de fotografii realizate în timpul călătoriilor lui Ferrante Ferranti în America de Sud. Parcurgând lucrările, privitorul va putea observa, în prezent, în trecut şi în viitor, îndelunga trecere a conchistadorilor în America Latină. Ceea ce se creionează în această expoziţie este visul descoperirii unor noi lumi, în care aventura şi călătorul sunt de nedespărţit.

Expoziţia va fi prezentată în perioada 7-29 octombrie 2010 (luni-vineri: 09.00-21.00; sambata: 09.00-14.00) pe simezele Centrului Cultural Francez din Iaşi.

Născut în 1960, în Algeria, dintr-o mamă sardă şi un tată sicilian, Ferrante Ferranti îşi obţine diploma în arhitectură la Paris, în 1985, cu un studiu asupra „teatrului şi scenografiei în epoca barocă”. Este autorul unei opere unice, puternice, prezentată, în repetate rânduri, în diverse ţări europene: Franţa, Italia, România, Portugalia, Spania, Germania, Cehoslovacia.

Număr de vizualizări :1312


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro