Ediţie trilingvă: “Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o” de Maria-Paula Erizanu

oct. 19th, 2010 | By | Category: Eveniment

Joi, 21 octombrie 2010, ora 19:00, la Green Hours 22 jazz-café (Calea Victoriei, nr. 120, Bucureşti) are loc lansarea cărţii Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o” de Maria-Paula Erizanu, Editura Cartier, Colecţia C[ART]IER”. Lansarea va fi urmată de o lectură publică. Invitaţi: Simona Popescu, Costi Rogozanu şi Ovidiu Şimonca. Vor susţine lecturi: Maria Obretin şi Alexandru Nedelcu. Moderator: Vasile Ernu. Evenimentul are loc în cadrul proiectului The Knot.

„Suflete moarte. FOC. Mi se împlinește visul. Se aruncă cu pietre în Parlament. Se? Un grup de studenți bronzați (în aule?), rași pe cap și îmbrăcați în costume de sport aruncă cu pietre. Un grup de studenți cu ghiozdane cu pietre aruncă cu pietre. Un grup de (?) studenți cu bâte lovesc sau aruncă cu pietre. TÂNĂRA GENERAȚIE SALVATOAREA NAȚIEI. FOC. Mi se împlinește visul? Funcționarilor parlamentului li s-a sugerat în acea zi să plece acasă. De dimineață, când creștinii își purtau icoanele, steagurile și lumânările de la catedrală și încă nimeni nu auzise de revoluție. Și-au încuiat birourile și au plecat. Au fost descuiate (cine, cine?) doar birourile necomuniștilor.

Boc, boc! Peste geam zbură seiful de la contabilitate. Descuiat.”, a scris Maria-Paula Erizanu.

Volumul este ilustrat cu fotografii de Gleb Garanich, Veronique North-Minca, Doru Dumitru, Igor Schimbător. Ediţia a apărut trilingv, în limbile română, franceză şi engleză.

Număr de vizualizări :1553


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro