Debut : “Deadline” de Adina Rosetti, Editura Curtea Veche Publishing

oct. 18th, 2010 | By | Category: Proiecte

În curând, Editura Curtea Veche Publishing va lansa volumul de debut “Deadline” de Adina Rosetti.

“Romanul de debut al tinerei scriitoare Adinei Rosetti este cel al unui autor pe deplin format, şi anunţă o nouă voce, originală şi puternică, în peisajul literar nu numai românesc. Pornind de la două cazuri reale (al unei fete care-a murit din cauza surmenajului şi al unui cerşetor care se dovedeşte a fi un strălucit artist pop), Adina Rosetti construieşte mai multe lumi – a unei companii multinaţionale, a blocurilor, a unui oraş de provincie, a spaţiului virtual, a perioadei Ceauşescu – într-un mod extrem de inteligent şi veridic. Stăpânind la perfecţie mai multe registre stilistice, cu ironie şi un umor precis dozat şi de cea mai bună calitate, la numai 30 de ani autoarea reuşeşte să trimită în „realitatea” ficţiunii irizări de fantastic al cărui firesc nu este întîlnit decît la marii scriitori. Şi, graţie unei tensiuni create prin forţa scriiturii, a unor pagini ce reuşesc să impresioneze aşa cum rar se mai întîmplă, indiferent de meridianul literar, volumul are darul de a-i lăsa cititorului dorinţa de a-l reciti, iar recenzentului, entuziasmul cu care va spune că este unul dintre cele mai bune romane de debut din ultimii 20 de ani. Şi nu numai de debut.”, a scris Răzvan Petrescu.

Adina Rosetti s-a născut în 1979, la Brăila. A absolvit în 2001 o facultate economică la Universitatea Româno-Americană, apoi un curs postuniversitar de jurnalism la Universitatea București. Din 2004 a început să scrie reportaje și articole la “Dilema Veche” și, apoi, la “Dilemateca”. A lucrat doi ani la “Time Out”, timp în care a bătut Bucureștiul în lung și-n lat încercând să-i descopere secretele și poveștile. Din 2008, este redactor la revista “ELLE”, unde, atunci când nu intervievează psihologi pe tema tainelor sufletului feminin, se ocupă de agenda culturală. A primit premiul “Tânărul Jurnalist al Anului 2007” (secţiunea Cultură).

AgenţiadeCarte.ro este unul dintre partenerii media ai acestui proiect literar.

Număr de vizualizări :1737


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro