Bienala Tinerilor Artişti “Police the Police”: supravegherea şi subvegherea

oct. 3rd, 2010 | By | Category: Proiecte

În perioada 8 octombrie – 7 noiembrie 2010, la Palatul Ştirbei (Calea Victoriei nr. 107, Bucureşti) are loc Bienala Tinerilor Artişti “Police the Police”. Evenimentul este organizat de Fundaţia Culturală Meta, împreună cu partenerul Bienalei Tinerilor Artişti, Centrul Cultural Ceh. Această ediţie din 2010, testează tensiunea care se creează între două noţiuni problematice: supravegherea şi subvegherea. Vernisajul Bienalei are loc pe data de 8 octombrie 2010, ora 19:00, la Palatul Ştirbei.

Centrul Ceh susţine participarea artiştilor David Bohm şi Jiri Franta cu instalaţia “Out of Nowhere”, precum şi a artistului Pavel Kopriva, care participă în cadrul Bienalei cu proiectul “Local Problem”.

Această ediţie a Bienalei Tinerilor Artişti reafirmă iniţiativa de a contribui la creşterea potenţialului de dezvoltare şi vizibilitate a tinerilor artişti în contextul cultural-artistic internaţional actual şi la dezvoltarea de legături şi parteneriate între artiştii şi specialiştii români şi cei din alte ţări. Prin tema propusă, ediţia din 2010 aduce în discuţie un fenomen şi un concept de interes, ale cărui implicaţii sociale şi culturale sunt reinterpretate prin discursul artei, transgresând astfel, posibilele delimitări teritoriale ale abordării. Plecând de la conceptul de supraveghere perceput ca atribut al puterii şi ca instrument de control, curatorul Mica Gherghescu dezvoltă ideea unui fenomen analog, de subveghere, care monitorizează puterea, dar nu din afară, ci din interior, din perspectiva subiectivă şi creativă a artei.

Număr de vizualizări :1468


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro