Andra Rotaru lansează “Ţinuturile sudului” la Cluj

oct. 13th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 15 octombrie 2010, ora 19:00, la Librăria Cărtureşti din Cluj (Iulius Mall) are loc lansarea volumului “Ţinuturile sudului” de Andra Rotaru, Editura Paralela 45, 2010. La lansare vor prezenta volumul Alex. Goldiş şi Vali Derevlean. Vor urma o lectură şi un dialog cu publicul.

„Andra Rotaru este, în momentul de faţă, prima promisiune cu adevărat împlinită a generaţiei sale.”, a scris Liviu Antonesei în  “Observator Cultural”, iunie 2010.

„Poezia Andrei Rotaru este mai aproape de şaptezecism decât de congenerii săi sau de predecesorii imediaţi. Unele versuri par extrase dintr-un posibil volum al unui Virgil Mazilescu adus la zi.”, a scris Horia Gârbea în “Săptămâna Financiară,” august 2010.

Ţinuturile sudului au o forţă implozivă, care se năruie în interior, cumva suicidar-inutil, dar fără să dramatizeze, ca într-o poveste de dragoste japoneză. Mie cel puţin “Ţinuturile sudului” mi-a lăsat un „gust” amărui de Kawabata dintr-un “Stol de păsări albe.” , a scris Raluca Dună în România Literară, nr.29/2010.

Andra Rotaru s-a născut în 1980 şi este, în prezent, editor-coordonator al Agenţiei de Carte (www.agentiadecarte.ro) şi colaborator al unor reviste de cultură din ţară. A debutat editorial în noiembrie 2005 cu volumul de versuri “Într-un pat sub cearşaful alb”, Editura Vinea. Volumul a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sibiu, Premiul Naţional Mihai Eminescu – Opera Prima, Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi Premiul Naţional Tudor Arghezi. În anul 2008, volumul de debut al autoarei apare la Editura “Bassarai” din Spania (“En una cama bajo la sabana blanca”). În 2008, a participat la primul program pro-lectură organizat sub auspiciile Casei Regale a României, “Scriitori pe Calea Regală” (iniţiat şi coordonat de Dan Mircea Cipariu) şi a scris jurnalul de călătorie (“Scriitori pe Calea Regală,” Editura Brumar, 2008). Este prezentă în antologii din ţară şi străinătate, şi a publicat în majoritatea revistelor de cultură din ţară. În anul 2010, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Bookfest, îi apare cel de al doilea volum de poezie, “Ţinuturile sudului”, Editura Paralela 45.

Număr de vizualizări :1597


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro