De curând, la Editura Electra a apărut volumul „Baba Hârca sau Copiii Minunaţi” de Oana Hîncea-Drosu. Această carte îi învaţă pe cei mici cum să deosebească binele de rău şi cum curajul şi inteligenţa fac ca binele să învingă într-o lume dominată de răutate şi viclenie. “Povestea Babei Hârca sau Copiii Minunaţi” este realizată în memoria pictorului George Zlotescu, ca o modestă contribuţie a Editurii Electra la recunoaşterea adevăratului talent al acestui mare pictor român.
“Povestea Babei Hârca sau Copiii Minunaţi” a fost scrisă de către profesoara universitară Oana Hîncea-Drosu pentru băiatul său şi ilustrată cu picturile celebrului George Zlotescu.
Ilustraţiile nici nu ar mai avea nevoie de versuri; succesiunea şi stilul în care sunt realizate, elementele grafice şi culorile în care copiii se regăsesc, spun povestea la fel de bine ca şi versurile ce le însoţesc. Acestea au fost validate de copiii cu vârste între 5-12 ani.
Autoarea cărţii, Oana Hîncea-Drosu, este profesor universitar la UPB şi membru al echipei de cercetare din cadrul Departamentului de Inginerie Electrică al UPB.
George Zlotescu (1906-1983) face parte din categoria pictorilor contemporani, care nu s-au bucurat de aprecierea meritată în timpul vieţii. A trăit din mila vecinilor şi a pictat destul de puţin. Câteva tablouri se mai găsesc la rude şi prieteni, iar două tablouri pot fi văzute în noua Galerie de Artă Modernă a Muzeului Naţional.
“Povestea Babei Hârca sau Copiii Minunaţi” este realizată în memoria sa, ca o modestă contribuţie a editurii ELECTRA la recunoaşterea adevăratului talent al acestui mare pictor român.
Editura ELECTRA, fostă Editura ICPE, figurează pe lista editurilor recunoscute de CNCSIS din anul 2001 şi este editor al revistei ştiinţifice „EEA – Electrotehnica Electronică Automatică” având ca activităţi specifice de profil editarea de carte, cu prioritate carte tehnico-ştiinţifică. În prezent, numărul cărţilor editate se concretizează în aproximativ 300 de titluri.
Volumul este disponibil online la www.editura-electra.ro