“Turistul” de Olen Steinhauer

oct. 9th, 2010 | By | Category: Eveniment

La Editura RAO a apărut volumul “Turistul” de Olen Steinhauer, în traducerea Dianei Ţuţuianu, un roman de spionaj de excepţie, despre care Stephen King a spus: “Iată cel mai bun roman de spionaj pe care l-am citit vreodată şi care nu a fost scris de John le Carré.” Drepturile pentru ecranizare au fost cumpărate de Warner Brothers, iar rolul principal îi va reveni lui George Clooney.

 

Milo Weaver, alias Charles Alexander, se află într-un punct crucial al vieţii sale. Agent al unei secţiuni aparte a CIA funcţionând sub numele de Turism, şi-a găsit în sfârşit liniştea renunţând la munca de teren şi întemeindu- şi o familie. Însă totul se schimbă în momentul în care şeful său, Tom Grainger, îl trimite să investigheze o agentă a Turismului aflată la Paris, Angela Yates, veche prietenă şi colaboratoare de-a sa, bănuită că vinde informaţii. Moartea subită a acesteia şi faptul că Weaver este ultimul care o vede în viaţă îl trimit pe acesta într-o cursă nebunească, la capătul căreia îşi va descoperi şi accepta adevărata identitate.

Olen Steinhauer a crescut în Virginia, după care a locuit în numeroase locuri din Statele Unite şi din Europa, printre care Croaţia, Republica Cehă şi Italia. De asemenea, a petrecut un an în România cu o bursã Fulbright, experienţă care l-a inspirat în scrierea primelor sale cinci romane, care au ca temă Războiul Rece. În present locuieşte cu soţia şi fiica lui în Ungaria.

Număr de vizualizări :1812


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro