“Şşş scolioza – o feerie office”

oct. 21st, 2010 | By | Category: Proiecte

Astăzi, 22 octombrie 2010, ora 20.30, în Club Brain (Strada Gându 6, Iaşi), şi duminică, 24 octombrie 2010, ora 19.00, la Atelierul de Producţie (Splaiul Unirii 160, Bucureşti), va avea loc prezentarea instalaţiei animate “Şşş scolioza – o feerie office”, cu val chimic, GrEen Plast1c, Anjus Marius, pe muzica lui mortlacreier. Proiectul este realizat de Asociaţia Art No More, cu sprijinul Centrului  Naţional al Dansului Bucureşti .

„Şşş scolioza”… este o instalaţie coregrafică. Împrumută numele din domeniul medical pentru a sugera într-un mod mai dramatic graţia ce se iveşte din automatism, din ritmul perpetuu şi cu volumul dat la minim al surpării corpului şi al opresiunii psihice la care sunt expuse categoriile de muncitori care îşi petrec ziua de lucru într-o cabină strâmtă dintr-un cadru urban claustrofobic. Spectacolul încearcă să aducă alinare individului supus zilnic activităţii statice şi degradării ce se strecoară pe nesimţite în corpul şi mintea lui. Alienate, unelte obediente  ale unei linii de producţie, uitând de integritatea lor, personajele se înfig la propriu în decor, se îngroapă în micul altar de birou (fotografii personale, suveniruri, talismane) sau devin de-a dreptul instrumente, împrumutând funcţiile obiectelor ce le stau în preajmă.

“Muncitorii bolnavi produc o societate bolnavă. La suprafaţă, România de azi poate părea promiţătoare, dar promisiunea este dificilă, dacă nu imposibil de realizat într-o societate a cărei coloană vertebrală este atât de afectată.”, a scris David A. Kideckel.

val chimic (Valentina Chiriţă) lucrează în domeniul editorial; este scriitoare. Va debuta în octombrie 2010 la Casa de Pariuri Literare cu volumul de poezii “Umilirea animalelor”.

GrEen Plast1c (Gabi Eftimie) este traducătoare şi scriitoare. A debutat în 2006 la Editura Vinea cu volumul de poezii „Ochi roşii polaroid”.

val chimic şi GrEen Plastic au mai făcut echipă în cadrul proiectului “AlterText” (2007) şi “Lectură stricată” (2009) în „Două săptămâni, şase evenimente, o galerie”.

Autorul muzicii, mortlacreier poate fi vizitat la pagina web: http://arhiva7.ro/mortlacreier/

Anjus Marius (Ana-Maria Plopeanu) îşi încheie anul acesta studiile de Actorie în cadrul   Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”. A jucat la Teatrul Odeon în spectacolul „Scrooge”.

Număr de vizualizări :1633


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro