“Oameni, pietre, oameni, sori”, un omagiu adus lui Florian Pittiş

oct. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Luni, 4 octombrie 2010, ora 17:00, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională (Str. J. L. Calderon nr. 39, Bucureşti) are loc evenimentul “Oameni, pietre, oameni, sori”, un omagiu adus lui Florian Pittiş. Evenimentul este organizat de Asociaţiile “Prietenii lui Panait Istrati” din România şi Franţa, cu sprijinul Primăriei sectorului 2 din Bucureşti. Invitaţi de onoare sunt actorii Irina Petrescu, Emilia Popescu şi Marcel Iureş. Amfitrioni: Camelia Stănescu şi Dan Ursuleanu.

La  4 octombrie 2010 se împlinesc 3 ani de când Florian Pittiş nu mai este printre noi. Unul dintre personajele pe care le-a interpretat cu dăruire la radio a fost scriitorul Panait Istrati. În calitate de regizor, Florian Pittiş l-a readus pe Istrati în actualitate, într-un spectacol memorabil prezentat la Sala Radio, realizat în 1992 cu studenţii săi de la Academia de Teatru şi Film.

Camelia Stănescu şi Dan Ursuleanu au construit din 10 ore de înregistrări radiofonice cu vocea lui Florian Pittiş un spectacol “Panait Istrati” pentru  Radio România.

Florian Pittiş revine astfel în actualitate dând viaţă personajului Panait Istrati al cărui interpret ideal se dovedeşte a fi.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate, în avanpremieră, secvenţe din “Oameni, pietre, oameni, sori”, emisiune din ciclul biografii, memorii, a cărei premieră este programată în luna noiembrie 2010, coodonator de proiect Magda Duţu.

Programul cuprinde: Evocarea personalităţii lui Florian Pittiş de către actriţa Irina Petrescu şi ziariştii Sofia  Şincan, Camelia Stănescu şi Dan Ursuleanu.

Număr de vizualizări :2322


One Comment to ““Oameni, pietre, oameni, sori”, un omagiu adus lui Florian Pittiş”

  1. […] Astazi se implinesc trei ani de cand Florian Pittis nu mai este printre noi. Unul dintre personajele pe care le-a interpretat cu daruire la radio a fost scriitorul Panait Istrati. In calitate de regizor, Florian Pittis l-a readus pe Istrati in actualitate, intr-un spectacol memorabil prezentat la Sala Radio, realizat in 1992 cu studentii sai de la Academia de Teatru si Film. Nu intamplator, astazi, “Oameni, pietre, oameni, sori” este un omagiu adus lui Florian Pittis de actorii Irina Petrescu, Emilia Popescu si Marcel Iures. Florian Pittis revine astfel in actualitate dand viata personajului Panait Istrati al carui interpret ideal se dovedeste a fi, potrivit agentia de carte.ro […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro